dzudzu Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 zainstalowalem paintera i probuje swoich w nim sil, lecz cos dziwnie dzialaja skroty klawiaturowe; wciskam ctrl+z i wyskakuje okno 'New', gdy wciskam ctrl+n wyskakuje 'select image' wszystko poprzewracane; o co tu chodzi? czy u was jest tak samo? w ps-ie wszystko gra a w painterze - klops :( p.s. cos nie moge tez pisac polska czcionka na forum - macie pojecie czemu?
dr Ug Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 Hehehe, bo Painter przelacza na lotewski uklad klawiatury. Przelacz z powrotem na polski i wszystko bedzie smigac jak nalezy :)
dzudzu Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 ja pierdykam, dzieki drug, a zastanawialem sie skad ten lotewski sie wzial; teraz juz wszystko gra :) a co z forum? czesc ludzi pisze z polskimi znakami, a czesc bez; czemu tak jest?
little-ninja Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 eee mi sie nie chce alta wciskac ;]...ot cala filozofia poz
dzudzu Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 a mi sie chce bom przyzwyczajon, ale musze sie chyba odzwyczaic bo i tak nie moge polskich znakow zapodac :/
sanki Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 tęśtuję śóbię i u mńę wśyśtkó w póżądęćku :)
SansSerif Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 w panelu sterowania windy w ustawieniach regional anad language options wchodzisz do zakladki languages>detalis>key settings>change key sequence i zamieniasz na none. w polskiej wersji systemu jest tak samo tylko po polsku :) a rozwiazanie na literki a raczej brak polskich przy stosowaniu windy us to - regional a and language options>advanced i zmieniasz dla nonunicode jezyk na polski. test: ąęśćźżłóńĄŻŚŹĆĘŃÓŁ ;)
Siegmar Napisano 12 Wrzesień 2004 Napisano 12 Wrzesień 2004 dzieki za watek ... sam chcialem o to zapytac ... dzieki Ugly za odpowiedz ... :)
dzudzu Napisano 12 Wrzesień 2004 Autor Napisano 12 Wrzesień 2004 dzieki szeryfie, ustawienia, które podales mialem na defaultcie bo mam polska winde, ale i tak nie dziala; trudno, jakos przezyje.
brite Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 hm, mi nigdy nie zdarzyły się w Painterze 8 takie cudaki.. hmm chyba, że to się zdarza tylko pod XP... Ale pod XP układ klawiatury potrafi się zmienić i bez Paintera...
remanent Napisano 13 Wrzesień 2004 Napisano 13 Wrzesień 2004 tak, masz rację ja pod '98 miałem w porządku a pod XP mi się poprzewracały, z kolei na pewnym laptopie i pod XP było ok.
dr Ug Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 Mam pewne rozwiazanie. - wchodzisz do ustawien jezyka - klikasz Lotewski -> Klawiatura i teraz Dodaj... po prawej - uklad klawiatury zmieniasz na Polski (programisty) -> OK - klikasz na Lotewski -> Usun - OK Teraz nie trzeba zmieniac za kazdym razem jezyka na Polski. :)
mCh Napisano 23 Wrzesień 2004 Napisano 23 Wrzesień 2004 A wytłumaczy mi ktos może to zjawisko? Dlaczego tak Painter'a ciągnie do Łotwy? Przybył z tamtąd, czy co?
Łukasz Jaskólski Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Aby pozbyć się problemu ze skrótami w Painterze 9 (pod XP) należy usunąć układy klawiatury , które dodał program ( u mnie angielski i łotewski ) - panel sterowania/ opcje regionalne i językowe/języki/szczegóły , puścić reseta ( tak na wszelki wypadek) a następnie dodać samemu układy klawiatury : angielski - stany zjednoczone i łotewski (QWERTY) Pod układami klawiatury jest ikona paski języków - zaznaczyć wyłącz zaawansowane usługi tekstowe. Teraz można włączyć paintera ,nowy obrazek Ctrl + N , nabazgrać coś i cofnąć Ctrl +Z Powinno działać :) Najprościej dodać układy klawiatury zaraz po instalacji paintera. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi