Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

zainstalowalem paintera i probuje swoich w nim sil, lecz cos dziwnie dzialaja skroty klawiaturowe; wciskam ctrl+z i wyskakuje okno 'New', gdy wciskam ctrl+n wyskakuje 'select image' wszystko poprzewracane; o co tu chodzi? czy u was jest tak samo? w ps-ie wszystko gra a w painterze - klops :(

p.s. cos nie moge tez pisac polska czcionka na forum - macie pojecie czemu?

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hehehe, bo Painter przelacza na lotewski uklad klawiatury. Przelacz z powrotem na polski i wszystko bedzie smigac jak nalezy :)

Napisano
  • Autor

ja pierdykam, dzieki drug, a zastanawialem sie skad ten lotewski sie wzial; teraz juz wszystko gra :)

a co z forum? czesc ludzi pisze z polskimi znakami, a czesc bez; czemu tak jest?

Napisano
  • Autor

a mi sie chce bom przyzwyczajon, ale musze sie chyba odzwyczaic bo i tak nie moge polskich znakow zapodac :/

Napisano

w panelu sterowania windy w ustawieniach regional anad language options wchodzisz do zakladki languages>detalis>key settings>change key sequence i zamieniasz na none. w polskiej wersji systemu jest tak samo tylko po polsku :)

a rozwiazanie na literki a raczej brak polskich przy stosowaniu windy us to - regional a and language options>advanced i zmieniasz dla nonunicode jezyk na polski.

test: ąęśćźżłóńĄŻŚŹĆĘŃÓŁ ;)

Napisano

dzieki za watek ... sam chcialem o to zapytac ... dzieki Ugly za odpowiedz ... :)

Napisano
  • Autor

dzieki szeryfie, ustawienia, które podales mialem na defaultcie bo mam polska winde, ale i tak nie dziala; trudno, jakos przezyje.

Napisano

hm, mi nigdy nie zdarzyły się w Painterze 8 takie cudaki.. hmm chyba, że to się zdarza tylko pod XP... Ale pod XP układ klawiatury potrafi się zmienić i bez Paintera...

Napisano

tak, masz rację ja pod '98 miałem w porządku a pod XP mi się poprzewracały, z kolei na pewnym laptopie i pod XP było ok.

Napisano

Mam pewne rozwiazanie.

- wchodzisz do ustawien jezyka

- klikasz Lotewski -> Klawiatura i teraz Dodaj... po prawej

- uklad klawiatury zmieniasz na Polski (programisty) -> OK

- klikasz na Lotewski -> Usun

- OK

Teraz nie trzeba zmieniac za kazdym razem jezyka na Polski. :)

Napisano

A wytłumaczy mi ktos może to zjawisko? Dlaczego tak Painter'a ciągnie do Łotwy? Przybył z tamtąd, czy co?

Napisano

Aby pozbyć się problemu ze skrótami w Painterze 9 (pod XP) należy usunąć układy klawiatury , które dodał program ( u mnie angielski i łotewski ) - panel sterowania/ opcje regionalne i językowe/języki/szczegóły , puścić reseta ( tak na wszelki wypadek) a następnie dodać samemu układy klawiatury :

angielski - stany zjednoczone i

łotewski (QWERTY)

Pod układami klawiatury jest ikona paski języków - zaznaczyć wyłącz zaawansowane usługi tekstowe.

Teraz można włączyć paintera ,nowy obrazek Ctrl + N , nabazgrać coś i cofnąć Ctrl +Z

Powinno działać :)

Najprościej dodać układy klawiatury zaraz po instalacji paintera.

Pozdrawiam