Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

zainstalowalem paintera i probuje swoich w nim sil, lecz cos dziwnie dzialaja skroty klawiaturowe; wciskam ctrl+z i wyskakuje okno 'New', gdy wciskam ctrl+n wyskakuje 'select image' wszystko poprzewracane; o co tu chodzi? czy u was jest tak samo? w ps-ie wszystko gra a w painterze - klops :(

p.s. cos nie moge tez pisac polska czcionka na forum - macie pojecie czemu?

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hehehe, bo Painter przelacza na lotewski uklad klawiatury. Przelacz z powrotem na polski i wszystko bedzie smigac jak nalezy :)

Napisano
  • Autor

ja pierdykam, dzieki drug, a zastanawialem sie skad ten lotewski sie wzial; teraz juz wszystko gra :)

a co z forum? czesc ludzi pisze z polskimi znakami, a czesc bez; czemu tak jest?

Napisano
  • Autor

a mi sie chce bom przyzwyczajon, ale musze sie chyba odzwyczaic bo i tak nie moge polskich znakow zapodac :/

Napisano

w panelu sterowania windy w ustawieniach regional anad language options wchodzisz do zakladki languages>detalis>key settings>change key sequence i zamieniasz na none. w polskiej wersji systemu jest tak samo tylko po polsku :)

a rozwiazanie na literki a raczej brak polskich przy stosowaniu windy us to - regional a and language options>advanced i zmieniasz dla nonunicode jezyk na polski.

test: ąęśćźżłóńĄŻŚŹĆĘŃÓŁ ;)

Napisano

dzieki za watek ... sam chcialem o to zapytac ... dzieki Ugly za odpowiedz ... :)

Napisano
  • Autor

dzieki szeryfie, ustawienia, które podales mialem na defaultcie bo mam polska winde, ale i tak nie dziala; trudno, jakos przezyje.

Napisano

hm, mi nigdy nie zdarzyły się w Painterze 8 takie cudaki.. hmm chyba, że to się zdarza tylko pod XP... Ale pod XP układ klawiatury potrafi się zmienić i bez Paintera...

Napisano

tak, masz rację ja pod '98 miałem w porządku a pod XP mi się poprzewracały, z kolei na pewnym laptopie i pod XP było ok.

Napisano

Mam pewne rozwiazanie.

- wchodzisz do ustawien jezyka

- klikasz Lotewski -> Klawiatura i teraz Dodaj... po prawej

- uklad klawiatury zmieniasz na Polski (programisty) -> OK

- klikasz na Lotewski -> Usun

- OK

Teraz nie trzeba zmieniac za kazdym razem jezyka na Polski. :)

Napisano

A wytłumaczy mi ktos może to zjawisko? Dlaczego tak Painter'a ciągnie do Łotwy? Przybył z tamtąd, czy co?

Napisano

Aby pozbyć się problemu ze skrótami w Painterze 9 (pod XP) należy usunąć układy klawiatury , które dodał program ( u mnie angielski i łotewski ) - panel sterowania/ opcje regionalne i językowe/języki/szczegóły , puścić reseta ( tak na wszelki wypadek) a następnie dodać samemu układy klawiatury :

angielski - stany zjednoczone i

łotewski (QWERTY)

Pod układami klawiatury jest ikona paski języków - zaznaczyć wyłącz zaawansowane usługi tekstowe.

Teraz można włączyć paintera ,nowy obrazek Ctrl + N , nabazgrać coś i cofnąć Ctrl +Z

Powinno działać :)

Najprościej dodać układy klawiatury zaraz po instalacji paintera.

Pozdrawiam