jasam2 Napisano 4 Kwiecień 2014 Napisano 4 Kwiecień 2014 Cześć, Przedstawiam wizualizacje kolejnego domu pasywnego i widoki koncepcyjne hotelu. H7- pierwszy dom z płaskim dachem. Miał być a'la amerykański modernizm, wizualizacje też. Widok z basenem przed domem to widok zdjęciowy- tylko dom jest z modelu, reszta- zdjęcie. Hotel- lokalizacja- Szczecinek, Polska. Tylko muszą trochę zmienić plan zagospodarowania ;) Jeden z pierwszych na świecie prawdziwie pasywnych hoteli (info projektanta). Model był bardzo prosty, czas realizacji- około 1 miesiąc na 10 widoków. Przedstawiam te bardziej udane :) Udało mi się znaleźć fotografa który akurat miał zdjęcie lotnicze terenu inwesycji. Jak dobrze jest wklejać budynek w zdjęcie, a nie "szyć" otoczenie w modelu albo z kawałków innych zdjęć :) Narzędzia- tradycyjnie- 3d max, ForestPack, Vray, Photoshop. Z góry dziękuję za ewentualne komentarze i wytknięcie błędów. Aha, poraz kolejny- dziękuję Viz-People ;) Pozdrawiam, Kuba H7 Hotel H4
vizpeople Napisano 4 Kwiecień 2014 Napisano 4 Kwiecień 2014 Super! Zachodzące słońce świetnie pracuje. Ludziki gdzieś już widziałem :)
siwy Napisano 4 Kwiecień 2014 Napisano 4 Kwiecień 2014 Z realizmem różnie jest ale wyglądają całkiem atrakcyjne, jedne bardziej inne mniej ale ogólnie miłe dla oka.
wrface Napisano 4 Kwiecień 2014 Napisano 4 Kwiecień 2014 Ten murzyn w czwartej wizce trochę odstaje. Nie, żebym był rasistą, ale no.. jakoś nie pasuje do reszty rodziny :D
Zbychowaty Napisano 5 Kwiecień 2014 Napisano 5 Kwiecień 2014 Niektóre cholernie słodkie na granicy wytrzymania, inne bardzo przyjemne dla oczu. Hol i pokój hotelowy najciekawsze jak dla mnie. Widok z lotu ptaka również. Pozdrawiam, Z.
jacekszy0 Napisano 5 Kwiecień 2014 Napisano 5 Kwiecień 2014 Ten murzyn w czwartej wizce trochę odstaje. Nie, żebym był rasistą, ale no.. jakoś nie pasuje do reszty rodziny :D Prace świetne! bardzo mi się podobają. Tak sobie podobnie pomyślałem właśnie, on czarny ona biała a dzieci białe :P (taki OT)
Zbychowaty Napisano 6 Kwiecień 2014 Napisano 6 Kwiecień 2014 Prace świetne! bardzo mi się podobają. Tak sobie podobnie pomyślałem właśnie, on czarny ona biała a dzieci białe :P (taki OT) Warstwa na mnożeniu, kolor pipetą z taty, opacity na 50%.... :D
jasam2 Napisano 6 Kwiecień 2014 Autor Napisano 6 Kwiecień 2014 Dzięki wszystkim za wizytę i komentarze :) Widzę, że największą popularnością cieszy się mój "żart demograficzny"- starałem się wprowadzić element suspensu do obrzydliwie słodkiego widoku. Pytanie czy to ojciec nie pasuje, czy dzieci? Swoja drogą, już na w pół poważnie, ale bez żadnych podtekstów, mała obserwacja- człowieka o ciemnej karnacji trudniej się wkleja. Zbychu- "kolor pipetą z taty" - pomyśl, czy ktoś w swojej pracy, oprócz nas, może użyć takiego zestawienia słów? A co do widoków, to nie dziwię się twojemu odbiorowi- zestawiając twoje widoki z moimi osiągnęlibyśmy niezłą dyskotekę ;) Co do realizmu i słodkości- już przy poprzednim temacie z domami pasywnymi pisałem, że wiem :) Jest to mniej lub bardziej celowy zabieg i nie silę się na realizm, bardziej na "realizm deweloperski z klimacikiem" :) Poza tym, jest to łatwiejsze do zaakceptowania przez klienta i przyszłych odbiorców- zachód słońca, wieczór z lampkami- wszystko działa podprogowo. Oczywiście nie uogólniam, sam bym wolał czasami zrobić coś brudnego, zamglonego, deszczowego i ponurego, a przynajmniej nie tak słodkiego. Może po prostu idę na łatwiznę i robię na bogato z kolorami ;)
Endemi Napisano 12 Kwiecień 2014 Napisano 12 Kwiecień 2014 (edytowane) Jak dla mnie bomba, pierwszy render jak stopklatka z jakiegoś obyczajowego blockbustera. W wizkach komercyjnych wymiatasz, jedynie to ujęcie z basenem wypada słabo. Oświetlenie jakieś płaskie i coś mi z tłem nie leży. Edytowane 12 Kwiecień 2014 przez Endemi
jasam2 Napisano 14 Kwiecień 2014 Autor Napisano 14 Kwiecień 2014 Endemi- dzięki. Widok z basenem to zdjęcie- jedynie budynek jest wyrenderowany i dodane odbicie w basenie :)
Rekomendowane odpowiedzi