Napisano 10 Kwiecień 201410 l Witam wszystkich jestem pierwszy raz na tym forum może to banalne pytanie , ale dopiero się ucze co i jak mam problem . Postać z gry kiedy ja zaznaczę jest jednym obiektem , a kiedy nakładam teksturę na tylny płaszcz nakłada się inna . Teraz pytanie jak oddzielić ten obiekt który jest zamazany
Napisano 10 Kwiecień 201410 l w grze masz creditsy, moze napisz do goscia, ktory wykonywał modele. Znajdziesz go pewnie na linkedIn. Łaski nie robi pomóc musi.
Napisano 11 Kwiecień 201410 l witamy na forum ale szkoda zenie piszesz w jakim sofcie pracujesz to ułatwi wszystkim życie i na pewno dostaniesz konkretną odpowiedź ;) jeśli to np: max to w editabled poly masz opcje detach która właśnie służy do oddzielania ;) Dwa dobrze jak byś poprosił aby któryś z moderatorów przeniósł twój wątek do działu modelowanie tam będziesz miał większa ilość osób zaglądających na dodatek pracujących na rożnych softach :)
Napisano 11 Kwiecień 201410 l Autor witamy na forum ale szkoda zenie piszesz w jakim sofcie pracujesz to ułatwi wszystkim życie i na pewno dostaniesz konkretną odpowiedź ;) jeśli to np: max to w editabled poly masz opcje detach która właśnie służy do oddzielania ;) Dwa dobrze jak byś poprosił aby któryś z moderatorów przeniósł twój wątek do działu modelowanie tam będziesz miał większa ilość osób zaglądających na dodatek pracujących na rożnych softach :) Dziękuję za miłe słowa powitania :D ok już sobie to obczaiłem a pracuje na 3ds max z roku 2007 . A co do kwestii detach czy mógł byś mi wyjaśnić znaczenia dwóch opcji które można tam wybrać chodzi mi o Detach to Element Detach As clone Dzięki za pomoc :)
Napisano 11 Kwiecień 201410 l opcja clone nie narusza istniejącej siatki wydzieli ci obiekt z istniejącego ale równoczesne zostawi go w oryginalnej siatce, natomiast element powoduje powstanie dwóch osobnych rozdzielonych obiektów