Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Allegorithmic wydał dziś darmowy (na razie bete) plugin z Substance Engine dla Unreal Engine 4. Zapewniają pełną integrację z silnikiem UE4.

Plugin ma pomóc w tworzeniu seamlessowych tekstur. Allegorithmic ma doświadczenie z proceduralnymi teksami więc może być ciekawie.

Więcej info:

http://www.allegorithmic.com/substance-ue4

Edytowane przez Adder

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 995
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki za tego newsa. Od pewnego czasu marzy mi się aby móc mieć do czynienia z tym programem. Używasz tego?

Ostatnio nabyłem zabawki od Quixela i od siebie powiem że genialne to jest (ciekawi mnie jak ten nowy pakiet suite sprawdzi się, z filmów widać że nieźle to rozwinęli). Wiem że to tylko plugin i wiele osób narzeka że to strasznie wolne itd. Ja spędzałem długie godziny na przerzucanie warstw w photoshopie pomiędzy diffuse, specular, glossnes, normal, wypluwanie do silnika i podgląd. Na narzędziach quixela ta robota zaczyna być naprawdę bardziej precyzyjna bo skupiam się na arcie zamiast na przerzucaniu warstw.

Chętnie bym usłyszał opinię od kogoś kto używa zabawek Allegorithmic i Quixel. Jakieś porównanie itd.

Napisano
  • Autor

Używam Substance Playera w darmowej wersji i mam kupionego Substance Paintera na steamie. Zadowolony jestem z obu ;)

Napisano

Dobry temat:

http://www.polycount.com/forum/showthread.php?t=129470

Ja wybieram Substance Designera i Substance Paintera. Nie ukrywam że sprawa wyglądałaby inaczej jeśli pluginy od Quixela byłyby samoistną aplikacją a nie tylko powolnym pluginem do Shopa od którego to powoli się uniezależniam.

Również pokładam spore nadzieje w rozwoju bakeu w Blendku. Nie zastąpi to oczywiście ekspresowego workflowu z Substance Designera ale będzie można w nim zrobić też rzeczy których nie oferują programy do Allegorythmics (prawdziwie tekstury 3D dopakowane potęgą OSLa).