Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Znacie jakieś ciekawe źródła blueprintów?

Jeśli chodzi o meble to wujek Google nie jest wybitnie pomocny (albo ja nie umiem z nim współpracować:P). Może sami producenci udostępniają takie plany? A jeśli tego nie robią to rozumiem, że w przypadku potrzeby zastosowania konkretnych mebli, zostaje nam modelowanie ze zdjęć?

Podejmuję temat bo chciałem znaleźć jakąś ciekawą sofę w ramach ćwiczenia modelowania a tu ogólno-googlowa lipa...

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 980
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jest bardzo dużo darmowych modeli mebli tylko trzeba umieć szukać a większość jest w miare prosta do wymodelowania ze zdjęć ;)

Napisano

Dla mebli warto wejść na stronę sklepu z meblami. Bardzo często mają obrazy z zrzutami.

Napisano
  • Autor

Blesik - modele modelami ale wiadomo że nie ma modelu każdego mebla- to jeden. Dwa- tak jak pisałem, chcę sobie poćwiczyć modelowanie więc zassanie gotowych modeli nie do końca mnie satysfakcjonuje. No i fakt - ze zdjęć można uzyskać dużo aczkolwiek dokładniejsze referencje zawsze są mile widziane :P

Ajgor - wiem, znalazłem tą stronę z tym że "niewiele" to mało powiedziane o ilości blueprintów mebli jakie znajdują się na tej stronie:P

Adder - no właśnie, czy "bardzo często"?

Napisano
  • Autor

Blesik - akurat tym razem szukałem sofy (nie jakiejś konkretnej)

Adder - dzięki, o to mi właśnie chodziło. Czyli pozostaje przeszukiwanie stron producentów.

Napisano

Ajgor - wiem, znalazłem tą stronę z tym że "niewiele" to mało powiedziane o ilości blueprintów mebli jakie znajdują się na tej stronie:P

Większość tutoriali na temat modelowania mebli, jakie widziałem (właściwie wszystkie) były robione ze zdjęć.

Napisano

tak mi się właśnie wydaje, ja zawsze robię wzorując się na zdjęciu, ewentualnie biorę jakiś rysunek techniczny podobnej sofy jako wzór wymiarów ;) blueprinty do mebli jakoś dla mnie to bezsens :P

Napisano
  • Autor

Fakt, mając wymiary to większość da się wymodelować na podstawie zdjęcia. Choć poszukać warto było :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności