Lew Napisano 16 Kwiecień 2014 Napisano 16 Kwiecień 2014 Cześć wszystkim, kończę studia, więc wziąłem się wreszcie na serio za pracę nad filmem dyplomowym, nie mogłem się powstrzymać przed zrobieniem jakiegoś stilla i w ten sposób powstała poniższa scenka. Chwalę się więc wycinkiem z całości :) soft: Zbrush, Maya, Mental Ray, Photoshop
DrRambo Napisano 17 Kwiecień 2014 Napisano 17 Kwiecień 2014 jest kilka rzeczy, do których można się przyczepić ogólnie jednak bardzo fajnie walczyłbym
adek Napisano 17 Kwiecień 2014 Napisano 17 Kwiecień 2014 Ładna praca. Postać świetnie wyszła, jedynie mi trochę nie pasuje do całości tło i podłoga. Wiem, że to statek, ale nie czuje się tego do końca.
DrRambo Napisano 17 Kwiecień 2014 Napisano 17 Kwiecień 2014 może zrób render na kołyszącym się statku?
Azbesty Napisano 17 Kwiecień 2014 Napisano 17 Kwiecień 2014 taki styl plastelina/digital paint fajnie to wygląda
zio_mal Napisano 18 Kwiecień 2014 Napisano 18 Kwiecień 2014 całkiem nieźle, mała moja uwaga: dorysuj brud w niektórych miejscach na ubraniach ( np. rękawice i mankiety, buty - przede wszystkim w dolnej części, może w okolica paska spodni) oraz statku i jego inwentarzu, a będzie zdecydowanie lepiej i naturalniej.
Lew Napisano 24 Kwiecień 2014 Autor Napisano 24 Kwiecień 2014 @Adek - Statek powstawał jako pierwszy, przypuszczam, że dlatego widać różnicę w wykonaniu @DrRambo - rzeczywiście gdyby statek był choć trochę przechylony kadr mógłby być ciekawszy Dziękuję za wszystkie uwagi, na pewno wdrożę poprawki i zastosuje je do kolejnych postaci.
gryzon Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 Nieźle, aczkolwiek trzeba jeszcze dużo pracy. Są problemy anatomiczne - wielkość dłoni oraz ich forma (w/g mnie to najtrudniejsza część w postaciach do wiarygodnego przedstawienia). Napięcia tkanin nie są wiarygodne. Nie czuć pozy postaci. Inne problemy to: ten zasuszony dziadek (twarz ładnie zrobiona) nie sprawia wrażenia takiej postaci jaką gra ;) Przypomina mi trochę pirata/żeglarza z filmów z lat 70:) No i okręt trochę po macoszemu ale to już ktoś wspominał wyżej. tutaj wrzucam ci ciekawą refkę: http://www.zbrushcentral.com/showthread.php?119371-Characters-sculpts-etc-)&p=1067238&viewfull=1#post1067238
macieksz Napisano 28 Kwiecień 2014 Napisano 28 Kwiecień 2014 Mi się podoba, tylko te falowania na spodniach trochę nienaturalnie wyglądają. Generalnie bardzo fajna praca.
Rekomendowane odpowiedzi