deshu Napisano 16 Maj 2014 Share Napisano 16 Maj 2014 (edytowane) Hejka Jakiś czas temu zacząłem pisać w maxscrypcie prototyp pluginu do maxa, który pozwala na tworzenie animowanych "fraktali" na podstawie zadanej geometrii. Powstała działająca, choć nie wolna od błędów, wersja, którą chcę się z wami podzielić. Link: http://www.deshu.pl/OUT/fractool/DSH_Fractool.ms Plik należy umieścić w max/scripts/startup Przykładowe animacje: Prezentacja i step by step: https://vimeo.com/95556208 Jeżeli ktoś ma ochotę rozwijać plugin we własnym zakresie, to proszę bardzo. Ja niestety nie mogę obiecać żadnych regularnych updatów. Kontakt mailowy: [email protected] Edytowane 16 Maj 2014 przez deshu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
2013 Napisano 16 Maj 2014 Share Napisano 16 Maj 2014 O, fajne! Sprawdzę w wolnej chwili dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 17 Maj 2014 Autor Share Napisano 17 Maj 2014 Filmy na vimeo już działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azbesty Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 deshu a to nie jest po prostu zwykły array jak w blenderze + empty jako punkt obrotu offsetu itp.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 17 Maj 2014 Share Napisano 17 Maj 2014 Można tym zrobić liście, roślinki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 18 Maj 2014 Share Napisano 18 Maj 2014 Świetnie się zapowiada! Shot5 kosi! Potestuje w wolnym czasie. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 18 Maj 2014 Autor Share Napisano 18 Maj 2014 deshu a to nie jest po prostu zwykły array jak w blenderze + empty jako punkt obrotu offsetu itp.. Możliwe. Problem w tym że jeszcze nie wmontowali blendera w maxa:) Można tym zrobić liście, roślinki? Pewnie tak. W ref. geo można podpiąć dowolną geometrie. Świetnie się zapowiada! Shot5 kosi! Potestuje w wolnym czasie. Dzięki! Dzięki:) Wrzuć tu w wątek jak coś wyrenderujesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi