Napisano 12 Wrzesień 20168 l No te cegły to poziomo się układa :P, ale trzeba przyznać że bardzo ładnie zrobione :)
Napisano 12 Wrzesień 20168 l Autor Haha o kurde racja coś mi się rypło tymi cegłami :p Nad żyrandolem też popracuje :P dzięki :)
Napisano 23 Październik 20168 l Autor Moja ostatnia praca na Character Design Challenge oraz kilka ćwiczeń, jak zawsze będę wdzięczny za wszelkie uwagi:
Napisano 24 Październik 20168 l Podoba mi się ten centaur, czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Myślę, że jeśli popracujesz nad perspektywą to da Ci to mocnego kopa naprzód. Spróbuj skonstruować taką samą kolumnę ale z punktami zbiegu i myśl o całej bryle. Ktoś gdzieś kiedyś powiedział, że żeby coś dobrze narysować trzeba rozumieć całość formy, również te jej części których nie widać. I tak powinno się myśleć o wszystkim co się rysuje - jako o trójwymiarowych klockach w przestrzeni. Siatka perspektywy zapobiega błędom które się popełnia kiedy jej nie ma. Wymaga czasu ale myślę że warto. Pozwala też lepiej wyczuć przestrzeń. Polecam komendy "Actions" do zadań które trzeba powielać - takich jak tworzenie siatki perspektywy. No i elipsy, jak coś jest okragle to trzeba narysować całą elipsę bo inaczej coś nie gra.
Napisano 25 Październik 20168 l Autor Dzięki wajktor, fajnie, że podoba Ci się centaur, ciężko jest teraz zrobić coś nowatorskiego bo wszystko już było:P Co do perspektywy masz rację chyba nie potrzebnie idę na skróty. Co do siatki perspektywy to jak stosujesz tutaj komendę actions, bo trochę nie czaje :P?