Napisano 22 Maj 201410 l Hej. Czy jest coś takiego co automatycznie robi reload textur? W sytuacji gdy maluję coś w photoshopie, wracam do Blendera i tekstury mi się automatycznie odświeżają, tak bym nie musiał wchodzić w ustawienia mapowania i klikać tej okrężnej strzałeczki.
Napisano 22 Maj 201410 l chyba nie bardzo, może dałoby się skryptem. Szybciej odświeża się teksturę z kursorem nad uv editorem, wciskając alt+R :)
Napisano 22 Maj 201410 l Kiedyś korzystałem z tego https://sites.google.com/site/pointatstuffweb/external-paint-autorefresh ale nie wiem czy w nowych wersjach działa. Osobiście preferuje stare dobre alt+R^^
Napisano 22 Maj 201410 l jak znajdziesz, to wpisz prosze, też by się przydało. Minusem altR jest czas jaki trzeba odczekać między zapisaniem tekstury - nie zawsze jak klikniesz alrR jest juz nowa wersja - szczegolnie przy duzych szczegolowych png więc to czasem dekoncentruje.
Napisano 22 Maj 201410 l olaf, nie wiem w czym robisz ale gimp mi wolno zapisywał png i przesiadłem się na tga :)
Napisano 22 Maj 201410 l no wlasnie nie chce sie przesiadać, bo png jest wygodniejszym dla mnie formatem.