madejowy Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Witam. Zacząłem własnie modelować wieżę ciśnień do projektu. Zrobiłem mały testowy render tego co zdążyłem wymodelować, no i proszę: [ATTACH=CONFIG]95185[/ATTACH] Nie mam pojęcia skąd się biorą te dziwne cienie. Na model nałożony smooth. Siatka: [ATTACH=CONFIG]95184[/ATTACH] Ma ktoś pomysł jak się tego pozbyć?? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
deshu Napisano 22 Maj 2014 Napisano 22 Maj 2014 Wygląda na zbyt kanciasty model po prostu. O ile zęby mają prawdopodobnie wystarczającą ilość poly, to pozostałe dwie bryły - cylindry, są dość kanciaste.
madejowy Napisano 22 Maj 2014 Autor Napisano 22 Maj 2014 zagęściłem siatkę cylinda na górze podwójnie, z 60 do 120, potem do 180 i nic to nie zmieniło.
stormwind Napisano 2 Czerwiec 2014 Napisano 2 Czerwiec 2014 Sprawdź parametr shadow bias światła (ustaw na 0 lub jakąś bardzo niską wartość lub potestuj) Może to być też wina źle ustawionych jednostek w maksie. Gdy problem dotyczy zagadnień światła i cienia, łatwiej nam będzie pomóc jeżeli opowiesz jakiego światła używasz, a najlepiej pokarzesz od razu jego ustawienia.
Rekomendowane odpowiedzi