Pawelek Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 Witam ! W bitwie biorę udział po raz pierwszy, więc proszę o wyrozumiałość dla mojej "twórczości" i wiele cennych uwag dotyczących mojej pracy. Nie wrzucam żadnego szkicu z tego względu, że taki zwyczajnie nie powstał. Od razu pracowałem z kolorem. W załącznikach umieściłem kolejne etapy rozwoju "Kolejnej podróży". Zaznaczam, że praca nie jest jeszcze ukończona i gdyby ktoś mógł mi coś podpowiedzieć to będe wdzięczny. Na razie to tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 16 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2004 A oto kolejne stadia rozwoju obrazka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 16 Wrzesień 2004 Share Napisano 16 Wrzesień 2004 Witojcie panocku ! Ten samuraj na ostatnim obrazku przydeptal sobie ciuszki. Moim zdaniem na korzysc pracy wplynie jak pokazesz twarz jegomoscia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 17 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Ubranko mu sie nie przydeptalo. Ten mily jegomosc zwyczjnie klęczy :) Troche poprawilem cienie na ubranku, ale to jeszcze nie koniec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herman Napisano 17 Wrzesień 2004 Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Ultra dosłowna interpretacja tematu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Misztela Napisano 17 Wrzesień 2004 Share Napisano 17 Wrzesień 2004 cos mu nogi ucielo:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Wrzesień 2004 Share Napisano 17 Wrzesień 2004 ups... Saya przy prawym boku... :/ Kolorki jakoś mi nie pasuja do tematu. Chociaz z 2 strony to wlasnie przez nie dłuzej oglądałem tą pracke. Keep on working ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolff Napisano 17 Wrzesień 2004 Share Napisano 17 Wrzesień 2004 Interpretacja tematu - brak Warsztat - mizerny :( nie podoba mi sie ( może jak będę widział więcej pracy włożonej w ten obrazek to zmienie zdanie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolff Napisano 17 Wrzesień 2004 Share Napisano 17 Wrzesień 2004 aha jeżeli ten jegomość klęczy to dlaczego ma tak krótkie nogi i czy wogole je posiada (tak tylko się pytam ) a perspektywa jest beeeeeeeeeeeeee i to bardzo beeeeeeeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 18 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2004 Co do problemu za krótkich nóg to jeszcze się nad tym zastanowię. Interpretacja tematu - nie chciałem mojego bohatera pokazac jak popełnia rytalne zabójstwo, albo duma w swiątyni. Moglem pokusic sie o umieszczenie go w wirze walki, ale taki pomysl wykorzystam może w drugiej pracy. Osobiscie w pamięci zapadła mi kreskówka "Samuraj Jack". On tam naprawde wiele podróżował, zwiedzał różne krainy. Może jeszcze cos z tej bajki zaczerpnę do mojej interpretacji. Wolff - czy mógłbyś jakoś sprecyzować co Ci nie gra w perspektywie - są cieplejsze barwy z przodu, chłodniejsze z tyłu. Elementy w oddali oddane są jakby za mgłą, droga zbiega się w oddali w jednym punkcie więc co jest nie tak :( A jakie braki widzisz w warsztacie - zła kompozycja barwna, problemy z anatomią, kiepskie kontrasty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 18 Wrzesień 2004 Share Napisano 18 Wrzesień 2004 A moim zdaniem, mógłyś z tego zrobić taki żart- zostawić samuraja bez nóg, lekko zakłopotanego co ma dalej robić:) Maiałobyto siłę wyrazu:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2004 Mały udpate... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 21 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2004 I jeszcze jeden. Która wersja Wam bardziej odpowiada. Piszcie to będe mógł dalej którąś z nich rozwijać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 21 Wrzesień 2004 Share Napisano 21 Wrzesień 2004 A moim zdaniem, mógłyś z tego zrobić taki żart- zostawić samuraja bez nóg, lekko zakłopotanego co ma dalej robić:) hehe, kolegaalek nie zapominaj, ze takimi zlotymi poradami umniejszasz szanse na wlasne zwyciestwo ;) Pawelek: Wole wersje z rekoma w dole. Ogolnie powinienes go troche obrocic, teraz modli sie do krzakow (rys ponizej). Nawet jesli to nie bedzie w pelni refleksyjna scena, to powinienes zapanowac troche nad kolorami, teraz szczegolnie prawa strona wyglada za bardzo odpustowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 29 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2004 Kolejny updacik. Proszę o komentarze i porady bo czuje ze tu mozna jeszcze duzo poprawić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lumaq Napisano 29 Wrzesień 2004 Share Napisano 29 Wrzesień 2004 Co to tam lezy po lewej stronie przed mostkiem?? Misio?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 29 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2004 I jeszcze jedno psakudztwo :). Czy to drzewo moze być czy tylko psuje ogólny kształt pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lumaq Napisano 29 Wrzesień 2004 Share Napisano 29 Wrzesień 2004 Hej zaczalem sie zastanawiac nad sensem twojej pracy. No bo co stalo sie temu samurajowi ze nagle sobie kleknal 10 metrow od mostku. -O klekne se, moze byc fajnie:P?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolegaalek Napisano 30 Wrzesień 2004 Share Napisano 30 Wrzesień 2004 może się zmęczył? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slizgi Napisano 2 Październik 2004 Share Napisano 2 Październik 2004 co do poprawienia - to chyba kolory :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 25 Październik 2004 Share Napisano 25 Październik 2004 no .. troche brak sensu i logiki; daj brusha z zanikiem size'a na koncowkach to trawka bedzie lepiej wygladac; troche dalej zwalona perspektywa no i jeszcze duzo bykow. wlozyles w te prace jednak troche pracy ... powinno procentowac na przyszlosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 16 Listopad 2004 Autor Share Napisano 16 Listopad 2004 No coz maly updacik. Niewiele sie zmienilo. Mam jeszcze sporo pracy i trochę pomyslow dotyczacych rozwoju obrazka. Zobaczymy co z tego wyniknie ;) Doradzajcie, komentujcie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sil Napisano 18 Listopad 2004 Share Napisano 18 Listopad 2004 to coś co leży przy moście nie wygląda już jak misio tylko jakiś kwiat,ale czemu rośnie on na bruku?dlaczego ten gość klęczy? tego też nie rozumiem. Bedezaglądać i czekać na odpowiedzi i następne prace pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelek Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 Maly updacik przed nominacjami. Wiele wątpliwosci wzbudzała klęcząca postawa mojego bohatera. Postanowilem to zmienic. Co sądzicie o nieco innym ujęciu. Mnie ono bardziej odpowiada, a co Wy doradzicie ?:) Zlikiwidowalem tez te kamienie w tle, ktore byly już misiem i rosliną w Waszych opiniach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lumaq Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 No ja bym jednak zostawil tego klęczka. Kon jakis taki nieproporcjonalny do drogi. I mam pytanie, czemu cienie na kimonie i koniu sa fioletowe???(to tyczy sit tez wczesniejszych wersjii) Niby calkiem fajnie.Podoba mi sie trawa Pozdr P.s A teraz za to misio przeniosl sie blizej nas i wyglada jak 3 bochenki chleba:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi