Napisano 16 Wrzesień 200420 l Witam ! W bitwie biorę udział po raz pierwszy, więc proszę o wyrozumiałość dla mojej "twórczości" i wiele cennych uwag dotyczących mojej pracy. Nie wrzucam żadnego szkicu z tego względu, że taki zwyczajnie nie powstał. Od razu pracowałem z kolorem. W załącznikach umieściłem kolejne etapy rozwoju "Kolejnej podróży". Zaznaczam, że praca nie jest jeszcze ukończona i gdyby ktoś mógł mi coś podpowiedzieć to będe wdzięczny. Na razie to tyle
Napisano 16 Wrzesień 200420 l Witojcie panocku ! Ten samuraj na ostatnim obrazku przydeptal sobie ciuszki. Moim zdaniem na korzysc pracy wplynie jak pokazesz twarz jegomoscia.
Napisano 17 Wrzesień 200420 l Autor Ubranko mu sie nie przydeptalo. Ten mily jegomosc zwyczjnie klęczy :) Troche poprawilem cienie na ubranku, ale to jeszcze nie koniec...
Napisano 17 Wrzesień 200420 l ups... Saya przy prawym boku... :/ Kolorki jakoś mi nie pasuja do tematu. Chociaz z 2 strony to wlasnie przez nie dłuzej oglądałem tą pracke. Keep on working ;)
Napisano 17 Wrzesień 200420 l Interpretacja tematu - brak Warsztat - mizerny :( nie podoba mi sie ( może jak będę widział więcej pracy włożonej w ten obrazek to zmienie zdanie)
Napisano 17 Wrzesień 200420 l aha jeżeli ten jegomość klęczy to dlaczego ma tak krótkie nogi i czy wogole je posiada (tak tylko się pytam ) a perspektywa jest beeeeeeeeeeeeee i to bardzo beeeeeeeeeee
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Autor Co do problemu za krótkich nóg to jeszcze się nad tym zastanowię. Interpretacja tematu - nie chciałem mojego bohatera pokazac jak popełnia rytalne zabójstwo, albo duma w swiątyni. Moglem pokusic sie o umieszczenie go w wirze walki, ale taki pomysl wykorzystam może w drugiej pracy. Osobiscie w pamięci zapadła mi kreskówka "Samuraj Jack". On tam naprawde wiele podróżował, zwiedzał różne krainy. Może jeszcze cos z tej bajki zaczerpnę do mojej interpretacji. Wolff - czy mógłbyś jakoś sprecyzować co Ci nie gra w perspektywie - są cieplejsze barwy z przodu, chłodniejsze z tyłu. Elementy w oddali oddane są jakby za mgłą, droga zbiega się w oddali w jednym punkcie więc co jest nie tak :( A jakie braki widzisz w warsztacie - zła kompozycja barwna, problemy z anatomią, kiepskie kontrasty ?
Napisano 18 Wrzesień 200420 l A moim zdaniem, mógłyś z tego zrobić taki żart- zostawić samuraja bez nóg, lekko zakłopotanego co ma dalej robić:) Maiałobyto siłę wyrazu:D
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor I jeszcze jeden. Która wersja Wam bardziej odpowiada. Piszcie to będe mógł dalej którąś z nich rozwijać ;)
Napisano 21 Wrzesień 200420 l A moim zdaniem, mógłyś z tego zrobić taki żart- zostawić samuraja bez nóg, lekko zakłopotanego co ma dalej robić:) hehe, kolegaalek nie zapominaj, ze takimi zlotymi poradami umniejszasz szanse na wlasne zwyciestwo ;) Pawelek: Wole wersje z rekoma w dole. Ogolnie powinienes go troche obrocic, teraz modli sie do krzakow (rys ponizej). Nawet jesli to nie bedzie w pelni refleksyjna scena, to powinienes zapanowac troche nad kolorami, teraz szczegolnie prawa strona wyglada za bardzo odpustowo.
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Autor Kolejny updacik. Proszę o komentarze i porady bo czuje ze tu mozna jeszcze duzo poprawić ;)
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Autor I jeszcze jedno psakudztwo :). Czy to drzewo moze być czy tylko psuje ogólny kształt pracy?
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Hej zaczalem sie zastanawiac nad sensem twojej pracy. No bo co stalo sie temu samurajowi ze nagle sobie kleknal 10 metrow od mostku. -O klekne se, moze byc fajnie:P??
Napisano 25 Październik 200420 l no .. troche brak sensu i logiki; daj brusha z zanikiem size'a na koncowkach to trawka bedzie lepiej wygladac; troche dalej zwalona perspektywa no i jeszcze duzo bykow. wlozyles w te prace jednak troche pracy ... powinno procentowac na przyszlosc.
Napisano 16 Listopad 200420 l Autor No coz maly updacik. Niewiele sie zmienilo. Mam jeszcze sporo pracy i trochę pomyslow dotyczacych rozwoju obrazka. Zobaczymy co z tego wyniknie ;) Doradzajcie, komentujcie...
Napisano 18 Listopad 200420 l to coś co leży przy moście nie wygląda już jak misio tylko jakiś kwiat,ale czemu rośnie on na bruku?dlaczego ten gość klęczy? tego też nie rozumiem. Bedezaglądać i czekać na odpowiedzi i następne prace pozdr.
Napisano 3 Grudzień 200420 l Autor Maly updacik przed nominacjami. Wiele wątpliwosci wzbudzała klęcząca postawa mojego bohatera. Postanowilem to zmienic. Co sądzicie o nieco innym ujęciu. Mnie ono bardziej odpowiada, a co Wy doradzicie ?:) Zlikiwidowalem tez te kamienie w tle, ktore byly już misiem i rosliną w Waszych opiniach ;)
Napisano 3 Grudzień 200420 l No ja bym jednak zostawil tego klęczka. Kon jakis taki nieproporcjonalny do drogi. I mam pytanie, czemu cienie na kimonie i koniu sa fioletowe???(to tyczy sit tez wczesniejszych wersjii) Niby calkiem fajnie.Podoba mi sie trawa Pozdr P.s A teraz za to misio przeniosl sie blizej nas i wyglada jak 3 bochenki chleba:P