Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

w końcu powstała strona studia.

http://VisualStory.pl - możecie dowolnie krytykować i szukać błędów... a nawet zmieszać to z błotem :)

ciekawostką jest... że strona jest responsywna w oparciu o sam CSS.

Nie ma jedynie jak na razie wersji mobile... ale pewnie i nie powstanie... :)

klikać logo ;)

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

no logo we flashu Ci się nie ładuje... i film ;p ale tak jak pisałem to raczej eksepryment.. :)

Napisano

wlaczylem flasha i uslyszalem dlugie muczenie - nie najlepszy pomysl bez interakcji - po kliknieciu spoko. Ale film niestety nie. Zobacz na paypal maja tez filmik (chyba nie zawsze sie odpala wersja z filmem) i działa poprawnie.

Napisy białem na białym ciezko sie czyta. brak aliasingu fonta to moja wina - zawsze wylaczam jak buduje skórkę więc sie nie ma co tym przejmować.

uu Twoja stopka jest zwodnicza - lepiej to zmenić, bo google moze ukarać Max'a za taką praktykę

Napisano
  • Autor

czemu zwodnicza stopka?

jest nastawione na interakcje... ewidentnie masz coś poprzestawiane... muczenie jest na click i to z animacją...

.... *** mnie z tym HTML5 strzeli... u znajomej na FF pod Mac OS'em też się źle wyświetla... u mnie bangla pod FF najlepiej...:/

a tak serio? To tylko tyle bluzgów?... myślałem, że gorzej z tym jest... nikt się nie pcha... nikt nie pisze... nikt nie dzwoni... nigdzie nie chcą mnie zatrudnić...;p

Napisano

ta na forum - link opisuje youtube a kieruje gdzie indziej.

Moja rada - odpuść html5 - nie dlatego ze sie nie nadajesz ale naprawdę jest to frustrujące zajęcie. Stevie forsował je, bo mu adobe nie chciało jeść z ręki więc poświęcił jakość i wydajność w imie swojego ego. nie warto, lepiej latem zostać ratownikiem albo zbierać czereśnie - szczególnie ze pogoda ładna.

Piszę teraz grę w HTML5 i nie mam problemów z niczym ale teraz to juz jestem bardziej programistą niż grafikiem wiec byłoby dziwne, gdybym miał z takim prostackim tworem problem.

Napisano
  • Autor

a na forum to celowe jest ;) chyba nie obniży pozycjonowania całego max'a z powodu linku w forum?

kwestia przebranżowienia się... ja z programowaniem dopiero zaczynam... fajna zabawa... i lepsze to niż bycie k....ą

Napisano

tak, ale to jednak powinno być zabronione, bo jest to zwykłe oszustwo. Pisze o linku yt w stopce.

Co do profesji - jezeli masz tylko te dwie do wyboru, to faktycznie lepiej zacząć stawiać kroki najpierw w programowaniu :)

Napisano

Pierwsze co rzuca mi się w oczy i strasznie kuje to ikony w sekcji "WHAT CAN WE TELL". Wydaje mi się że są za duże a poza tym jakoś w ogóle mi ich design nie leży.

Druga rzecz to w portfolio mogłeś się pokusić o zrobienie dłuższych prezentacji wykonanych stron tak żeby użytkownik więcej zobaczył i mógł sobie trochę poscrollować :P W stopce na samym końcu gdzie jest logo maxa dał bym chyba jakąś ciemna aplę bo jakoś dziwnie kontrastuje z tłem, a samą stopkę dał na szerokość prezentacji bez wjeżdżania pod menu.

Co do animacji w logo, pomysł spoko, ale skoro HTML5 to może warto by się pokusić o próbę zanimowania tego w svg?(snapsvg.io

To chyba tyle z moich uwag.