Napisano 17 Wrzesień 200420 l Dawno mnie tu nie bylo ale w koncu znalazlem trzszke czsu (pomiedzy klejeniem regipsow a ukladaniem plytek w moim domu ) Wiec ogladajac forum zobaczylem kilka fajnych 2d toporkow (szkice ) i postanowilem zrobic jeden na probe w 3d Oto wymodelowana czesc metalowa i poczatek poczatku modelowania tronka(heh nie wiem czy tak sie w toporach drewniany uchwyt nazy 1 rzut z frontu 2 persp...
Napisano 17 Wrzesień 200420 l no na broniach bialych to ja sie troche znam wiec... 1. wywal ten zloty kolorek, bo kiczowato wyglada 2. nie wiem czy tak jest specjalnie, ale trzonek ci sie z gora nie styka 3. Jak trzonek jest zamocowany w metalu (kurka, nazwa mi jakos umknela...), zrob jakies nity albo cos zeby pokazac ze trzonek sie trzyma reszty A pozatym to fajny toporek, to jest jakis maly czy taki wielgachny? Powodzenia Pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200420 l też myślę że jest zbyt obły...wygląda trochę jak pamiątki z Ogrodzieńca;]
Napisano 18 Wrzesień 200420 l ogolnie stylisko topora powinno byc zamocowane na klin, tzn powinno przechodzic przez cala dlugosc mocowania ostrza (to takie z dziorą na wylot w ostrzu) i po drugiej stronie byc rozsadzone klinem. radze wziac mlotek i go zbadac i zrobic tak samo tyle ze z klinem :). no oczywiscie jesli ma to byc realistyczny topor... no i ostrze wyglada bardziej jakby z jakiegos piszczela czy miednicy bylo wyciete.
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Przypomina plastikową zabawkę. Nałóż jakieś porządne tekstury, sugerujące choćby minimalne jego zużycie. Ponadto jakiś chiński koncept znalazłeś, wydaje mi się, że łatwo byłoby go z rąk wytrącić jakimś mieczem... Ale to już czepianie się :D
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor 1.faktycnie brakuje miejsaca mna klin .hm jak to bytwa 3d ,ze najbardziej oczywiste kwestie uciekaja 2.bardzo mi zalezalo na to by wyglasdal na obly ze wzgledu na wieksza trudnos w modelowaniu( toporek traktuje jako przypominienie warsztratu po prawie 4 miechah bez maxa) 3.co do textur to ten zlotymialem pod reka i na ozdobny topor wydawal sie ok chociaz w innych rzeczachj za goldem nie przepadam 4. "raczka" to tylko przymiarka do wymodelowania (nie jest nawet ns styk do reszty) 5.i jak na minie po 3 godzinach pracy (czytaj zabawy) lac znie z teksturowaniem to spodziewalem sie wiekszego obrywu.:))z waszej strony:)