Napisano 16 Czerwiec 201410 l Cześć, Znacie może jakiś dobry sposób na szybkie wymodelowanie takiego łuku?
Napisano 16 Czerwiec 201410 l Robisz prostego cube'a, nakładasz materiał, później nakładasz modyfikator Bend i odpowiednio ustawiasz parametry i gotowe.
Napisano 16 Czerwiec 201410 l Nie mnie to oceniać, ale koledze co modeluje murek :) Edit: Można przecież skorzystać z Blender albo Sculptris, są za darmo, Zbrush podałem jako przykład gdyż najłatwiej o tutoriale do niego. Edytowane 16 Czerwiec 201410 l przez 2013
Napisano 17 Czerwiec 201410 l 1. unwrapnąć wygiętego boxa i sobie tex przygotować z dispem odpowiednim, 2. sieknąć obiekty cegiełek i rozstawić pathdeformem (? - zawsze zapominam jak się nazywa:) ) 3. wymodelować kilka ręcznie (boxy z noisem lub odpowiednio texturowane lub pobawić się zbrushem) i rozstawić ręcznie po obrysie..też duzo czasu nie zajmuje :) pewnie znajdzie się kilka dodatkowych tipsiorów :) powodzenia
Napisano 24 Czerwiec 201410 l Autor Dzięki za rady. Nigdy Zbrusha nie używałem więc odpada, wypróbuje sposób biszkopte.