Napisano 18 Wrzesień 200420 l witam :) oto pierwsza praca ktoora odwazyłem sie umiescic na forum. pracuje aktualnie nad focusem i jest to pierwsza fura jaka robie. ponizej zamieszczam siateczke i renderki. mile widziane posty :D pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Autor orazu moowie ze przednie nadkole dokoncze kiedy wytne rowek na drzwi, potem dojdzie linia boczna (zobaczycie o co chodzi patrzac na jakies zdjecia focusa). widze pare bugow, ale sam nie potrafie ich naprawic, jezeli zobaczycie cos i bedziecie wiedzieli jak mozna to wyleczyc, to prosze o pomoc :) pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200420 l narazie chyba nieźle ;) napisze coś wiecej jak bedzie cała bryła i koła oczywiście ;) bez kół nawet niedawaj updatów :P mała zainteresowanie bo niema o czym pisać
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Autor oto render + koła :D qrcze nie wiem dlaczego kiedy daje Merge file felgi do samochodu, to render obszaroow gdzie widoczne sa felgi trwa dloogo i nie dodaje na felgi materialoow tak jak chce (sami widzicie ze jakios dziwnie nalozyl material i to i tak nie taki jaki ustawilem) pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200420 l normalnie jak bym z boku alfę widział, nie piszą bo za mało, więcej rzeczy.
Napisano 18 Wrzesień 200420 l cheh to itak lepiej wyglada niz moj pojazd :( http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=139628&posted=1#post139628
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Autor kurde mać salvator dzieki, to moja iperwsza fura, wiec doswiadczenia zadnego :) pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200420 l troche z duże te koła a oponki za cienkie siatka nienajgorsza ale nadkola nie są od focusa ;) on ma tam ostrzejsze krawędzie
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Autor wiec moowilem ze nadkola bede konczyl kiedy wytne rowki na drzwi a wlasnie to robie :) jezeli chodzi o kola to masz racje, na szybko zrobilem bylejaka opone zeby zobaczyc jak bedzie model wygladal z kolami. pozdrawiam :D
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Jak na pierwszy modelik to nieźle ci idzie. Zgadzam się z Sikhamem że felgi są za duże a opony na małe. Oby tak dalej.
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Autor zrobiony kawałek tylu, rowek na dzwi, nadkole i linia boczna. nie jest tak jak byc powinno, ale poprawie jutro, teraz ide spac.
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Autor a to mały renderek na dobranoc. ooopst zapomnialem zweldowac dachu ;) pozdrawiam
Napisano 18 Wrzesień 200420 l narazie jest fajnie:) a drzwi sa oddzielnym elementem czy polaczone z reszta? radze juz na elementy rodzielac ten model bo jak przyjdzie czas na szczegoly i wnetrze to zaczna sie schody:/ a ten lakier jest tylko tymczasowy? bo jesli nie to jest do wymiany. pozdro zycze milej pracy PS: w czym zgrywales? brazil?
Napisano 18 Wrzesień 200420 l Jak na pierwszy model samochodu bardzo dobrze. Trzymaj tak dalej :D. Pozdro.
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor co do dzrzwi, sa polaczone z reszta. wnetrza nie bede robil, nie chce sie w to bawic przy pierwszym modelu. lakier... hmm mi sie podoba i mysle ze taki zostanie, zobaczymy co zadecyduje wiekszosc, to moze zmienie :) render w riobrazilu. WSZYSKICH BEDACYCH TU PROSZE O OPINIE NA TEMAT LAKIERU :) pozdrawiam i milej niedzieli zycze
Napisano 19 Wrzesień 200420 l hmm na samochodach to ja sie nie znam :P ale rzeczywiscie z profilu to bardziej alfa...co do lakieru to mialem powiedziec ze ok...ale jak sam napisales uzywasz riobrazila...czyli mozna jeszcze duuzo wycisnac z lakieru - do poprawy...ogolem dobrze :]
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor hmm z lakierem to w sumie macie racje, nie przykladalem sie do tego bo brazilijczykiem jestem od niedawna i tyle tam wszystkiego ze az glowa boli ;) co do samego modelu i jego podobienstwa do alfy, skargi prosze skladac w Ford Motors Company, bo korzystam z oryginalnych blueprintow :) pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200420 l co do samego modelu i jego podobienstwa do alfy, skargi prosze skladac w Ford Motors Company, bo korzystam z oryginalnych blueprintow :) =) mają tam też inne bluepinty fordów?
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor nie sciagalem ze strony forda, a http://www.onnovanbraam.com tam jest duuuuuzo blueprintow i nie tylko forda pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200420 l to tak nie do końca oryginalne blueprinty :P co do lakieru, to faktycznie coś szwankuje, nie znam się na brazilu, ale widziałem już w nim takie lakiery że.... popracuj, bo brazil umie baardzo dużo.
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor maly update, duzo poprawek: -poprawiona linia boczna -poprawiona geometria maski i dachu -wyleczenie bugow z przodu ponizej beda rendery z nowym materialem, lepszego narazie zrobic nie umiem wiec albo podajcie linki do stron z carpaint do brazila bo na forum nic co by mi odpowiadalo nie znalazlem, albo zaakceptujcie to co jest ;) pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor i tyl :) bledy przy weldzie z pospiechu pozdrawiam i prosze o odwiedzanie tego watka! kolejne updaty jeszze dziisaj :)
Napisano 19 Wrzesień 200420 l moja rada odetnij przedni słupek od reszty bo teraz sie tam bug robi :)
Napisano 19 Wrzesień 200420 l W takiej pozycji jak w poście #28 zrób final render. Fajna perspektywa tego Focusa.
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor pare poprawek, ale nic wielkiego. reszta za tydzien, bo od jootra szkola... :(
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor bok (kurcze ale bogoow z niechloojstwa zrobilem), nastepne do poprawki jest sloopek, i tyl, dojdzie spojler z tylu.
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor a tu tył. dolny zderzak do wymiany, wyszedl koszmarny ksztalt, obiecooje ze zrobie od nowa ale nie wiem kiedy :( moze znajde czas w tygodniu. pozdrawiam i do napisania
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Autor ps. czy teraz bok wyglada jak focoos a nie jak alfa?? :D luuudzie wpadajcie czesciej na ten watek pliiis!! DOBRANOC :D:D
Napisano 19 Wrzesień 200420 l musze powiedzieć ze zaczyna mi sie podobać :> a tu tak co by ci sie koszmary śniły :D:D
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Autor buehehehe no co Ty chlopaku to mnie przeraza :> ja lubie taki subtelny tuning, gladkie powierzchnie, wiesz... pozdrawiam i do napisania :D
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Autor updcik bedzie kolo 18, dopiero wroocilem ze szkoly, teraz siedze u dziewcyny ;) na updacie bedzie spojler, moze poprawiony tylny zderzak i zabiore sie dzisiaj za swiatelka :) pozdrawiam
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Autor POMOCYY!!! LINKI DO BRAZILIJSKIEGO LAKIERU (ale nie do tutka myszka)!! pliis nie znalazlem nic na foroom... aha i PROSZE O KOMENTOWANIE NOO... to mooj pierwszy model powiedzcie cos :D pozdrawiam, niedlogo bedzie update (dzisiaj)
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Autor jaa wczoraj poszedlem spac i nic nie zamiescilem, dzisiaj jak bede w domu to dokoncze robic przednie swiatlo. pozdrawiam aha.. dalej prosze o jakies linki do lakieru, nic nie znalazlem.. ner :D
Napisano 21 Wrzesień 200420 l poszukaj na forum http://www.evermotion.org/forum/ cos znajdziesz napewno
Napisano 3 Październik 200420 l Autor nareszcie update! wlasciwie nic oproocz lamp i paru poprawek, ale zawsze to o krok blizej do ukonczenia modelu. dawac najezdzajcie na model :D nie wiem jaki kolor lakieru dac, ale na to jeszcze czas :) pozdrawiam kome
Napisano 3 Październik 200420 l Huhu. Podoba mi sie ^^. Widze, ze leciutki tuning wizualny robisz :>. Model dobry, lakier rowniez. Daj jakis wiekszy update :D. Pzdr