Napisano 19 Wrzesień 200420 l ocencie sami ten samochodzik, nie jest on wyczynem grafiki 3d wrecz przeciwnie ale grafika 3d zajmuje sie dopiero pol tygodnia i wiele sie nameczylem zeby takie cudo stworzyc
Napisano 19 Wrzesień 200420 l dziwny.... sama wytloczenia, zero zaokraglen:( prawie wszystko to zykle ksztalty. no nie wiem:( popracuj jeszcze i zrob pare tutkow:) ps. tez robilem takie rzeczy na poczatku:) ale one do niczego nie prowadza lepiej przerabiac tutoriale. pozdrawiam:)
Napisano 19 Wrzesień 200420 l muszę przyznać, że zaczynam rozumieć te krzyki na początkujących. Złe światło, zły model i textury (jakie textury). Praca, praca i jeszcze raz praca. długa droga przed tobą, ale nie lękaj się na tej stronie znajdziesz światełko zrozumienia. Ale ja bzdury wypisuję. :-)
Napisano 19 Wrzesień 200420 l adamos - lol, bluźnisz :P powiem niewiele, bo znowu będzie że mam kompleksy... .. powiem tyle, dobrze że pokazałeś, że istniejesz, a teraz spróbuj pokazać że coś umiesz. To naprawdę nieskomplikowane znaleźć jeden z miliona tutoriali latających wszędzie po necie. Zrób od początku do końca kilka z nich(ale takich porządnych, a nie wytłaczanie banana). I zabierz się za coś ponownie pozdro
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Sorry kiedyś też zaczynałem i wiem jak to boli gdy krzyczą, że źle. Salvator tych kompleksów to może nie bierz tak dosłownie. A tak przy okazji ja w życiu nie zrobiłem choćby jednego tutoriala. Pozdro. Co złego to nie ja.
Napisano 19 Wrzesień 200420 l siedzisz 3 dni w maxsie? to niemozliwe! poniewaz po 3 dniach trudno jest poznac nawet narzedzia!! a ty operujesz juz tu o ile dobrze widze na editable poly!pozatym zrobiles jako poczatkujacy dwie prace w 3 dni? pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200420 l nie ma to jak komunikatywne wyrazenie swoich dostrzezen w pracy , nie KoMic ? widzisz to polega na tym ... (od jakiegos czasu da sie to zauwazyc zwlaszcza ze jestes juz tu dluzej) co widzi ttaki nowy user ? wchodzi sie o cos zapytac ... a przy okazji oglada pracki .. az w koncu cos zrobi i zechce sie tym podzielic ... nie jest zabronione pokazywanie takich prac .... ale sam wiesz ze pozory stwarza czlowiek a reszta potencjalu sie okaze po jakims czasie ;) (dobrym przykladem jest nasz Piotrek D. .. kiedys marnie mu wychodzilo ... teraz jego praca mi sie podoba ;) wiec wyluzuj Zwieracze i daj loooz ;) co do samochodu sie nie wypowiem bo nie ma co .... ;) jedynie praktyka wskazana ;)
Napisano 19 Wrzesień 200420 l Dzieki Marcin:) o ile to o mnie chodzi:) ale przypuszczam ze tak:):) pozdrawiam
Napisano 19 Wrzesień 200420 l do pewnego jegomościa co mu posty dwa wlasnie wyparowały: kazał Ci ktos pisać w tym wątku? jak nie masz o czym pisac to nie pisz. bluzgac kazdy potrafi. gumis_pl, mash prawo zamieszczać co chcesz, choćby to była sphere z boxem. (o ile jest zgodna z regulaminem ;) )
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Damian: Powiedziałeś ! Trzymam cię za słowo! Odtąd możecie się spodziewać setek torus'ów, sfer, sześcianów i innych prymitywnych figur W MOIM WYDANIU. Ahahahahahahaa Sama praca wyglada na ekstremalnie niedokonczona. Jakby ktos skonczyl modelowanie na pierwszym etapie, walnal swiatlo i inne duperele i sru. Na max3d.pl
Napisano 20 Wrzesień 200420 l nie bede sie czepiał ale mam ocenic wiec oceniam NDST straszna praca!!!!
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Laaadna sakochodzika tylko kulka ma male. jak tak dalej Ci pojdzie to za mieiac bedziesz prawdziwe samochodziki robil. takie na benzyna;)
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Jak na pierwszą prackę (i 3 dni siedzenia w max'ie) to nawet sporo, ja w ciągu trzech dni nauczyłem się renderować kulkę i to bez texturek i jednym światłem (Omni light) pracuj dużo a jeszcze będą z ciebie ludzie :)
Napisano 20 Wrzesień 200420 l Autor No to cwicze dalej... Na nastepny raz postaram sie troche lepiej...
Napisano 21 Wrzesień 200420 l Damian-->hehe spodziewalem sie wlasnie takiej reakcji... ehh chcial bym cus napisac ale sie powstrzymam cze. =]
Napisano 26 Wrzesień 200420 l stary, na prawde wymiatasz, takie cudo po niecalym tygodniu?! jak ty to robisz?! pozdrawiam i oby tak dalej... na prawde musiales sie nameczyc... tweety- uwazasz, ze oswietlona kulka byla czyms gorszym?
Napisano 26 Wrzesień 200420 l imho mogę wam podesłac pracki, jakie ja zrobiem drugiego dnia po włączeniu max'a. nie będzie aż tak bolało, zrobiłem cave tutorial... ale trochę go zmodyfikowałem :>
Napisano 26 Wrzesień 200420 l najlepsze sa te amortyzatory wbite w opony. jestes moim idolem grafiki 3d, a twoj autobus to juz przebija wszystko: (http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=2550) trzymaj tak dalej! jaki jest twoj nastepny projekt? mCh: moja pierwsza praca tez byl cave tutorial:)
Napisano 26 Wrzesień 200420 l robczan - przegiąłęś. WON! Salvator, zróbmy robczanowi wieś, co ty na to? Ku pamięci innych, którzy chcą podążyć jego ścieżką.
Napisano 26 Wrzesień 200420 l robczan wyrazil swoja opinie na temat tych swietnych amortyzatorow, co w tym zlego? autobus tez przebija wszystko, bo musze przyznac, ze gorszej pracy nie widzialem, wiec o co tobie mCh chodzi? jesli zas mowa o nastepnych projektach to tez jestem ciekaw... dawno sie tak nie usmialem... pozdrawiam
Napisano 26 Wrzesień 200420 l a ma go głęboko w [---] . Na prawdę robczan powinien dla potomności zostać skazany na dożywotni ban - bo po pierwsze - nie przeprosił za wioskę którą popełnił , a po drugie - nie widać poprawy w jedgo kolejnych postach. mCh - nie róbmy wiochy, bo wtedy mijałoby się to z celem - po prostu ignorować debila i usuwać jego posty, a jak to nie pomoże to wjazd na chatę i te sprawy... ;]
Napisano 29 Wrzesień 200420 l to ja już wole autobus resory w oponach, kółka z guzików to są jakieś jajca ?? pryma-aprilis ? PS 2 - a ja mam takie pytanie - co było wcześniej - zegarek czy ten "samochód na radio" PS3 - robczan twoje uwagi doprowadzą do tego że posikam sie kiedyś przy kompie
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Gumisiu, dluga droga przed toba, ale widać postępy (a o to chodzi). Zgodzę się z kolegami - przerób sobie kilka tutoriali dla początkujących. Zobaczysz, ze to zaowocuje! Pozdro!
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Długa droga - ale nie tędy mam wrażenie że więcej czasu poświęcasz na zamieszczanie prac na forum niż na samoch pracach 1 radio-samochód 2 autobus 3 zegarek czy taka jest kolejność wykonania tych prac ?
Napisano 29 Wrzesień 200420 l Moja dziewczyna widząc pracę powiedziala "no widzę radio, a gdzie samochodzik?"... P.S. Autobusik jest słodki i mam go na tapecie :)