Napisano 24 Lipiec 201410 l Witam Drodzy forumowicze, natyrałem się jak koń na westernie i proszę o opinie, czy według Was jest to kawał dobrej (?) nikomu niepotrzebnej roboty? :) modelowanie 3dsmax, renderowanie mentalray przygotowanie grafik (napisy, mapy do bump'ów itp) coreldraw EDIT 25,12,14 Wstałem od stołu i postanowiłem ponownie popracować nad kompozycją, bo "szkoda modelu" :) Jakie jest Wasze zdanie? Pozdr Z3 EDIT 29,12,14 Czy według Was, wyczrpałem temat dla tej kompzycji, czy powinienem coś zmienić? Proszę o uwagi. 1. finalny render 2. surowy render 3. ambient occlusion Edytowane 29 Grudzień 201410 l przez Z3Piotr nowa kompozycja
Napisano 24 Lipiec 201410 l Autor Tarcza płasko wygląda - jak nałożona tekstura Niby tam są bumpy, ale ich nie widać... miało byćpięknie, a wyszło jak zawsze :)
Napisano 24 Lipiec 201410 l wyrzeźb tarczę nie materiałem ,a normalnie wymodeluj i puść jeszcze raz :)
Napisano 27 Lipiec 201410 l Mam pytanie czy te cyferki i napis na tachometrze (chodzi o tą zewnęczną obręcz) są zrobione za pomocą bump mapy czy displacement map ?
Napisano 27 Lipiec 201410 l Autor Mam pytanie czy te cyferki i napis na tachometrze (chodzi o tą zewnęczną obręcz) są zrobione za pomocą bump mapy czy displacement map ? Zobacz załącznik nawet Jacek Gmoch nie powstydziłby się takiego objaśnienia :) Napisy są zrobione za pomocą bump mapy.
Napisano 27 Lipiec 201410 l za mało kolorów jak na gmocha;d a mnie się render podoba. detale mogłby być wymodelowane, ale nie zmienia to faktu, że bardzo przyjemnie się odbiera obrazek
Napisano 28 Lipiec 201410 l Materiał i oświetlenie mi nie siedzi. Wszystko robi się takie płaskie. Zmień oświetlenie, popraw materiały i najlepiej zrób nową kompozycje bo z tej już nie za bardzo co wyciśniesz a szkoda modelu :)
Napisano 25 Grudzień 201410 l Render na niebieskim tle daje rade tylko aa trochę miejscami niedomaga.