natas Napisano 19 Sierpień 2014 Share Napisano 19 Sierpień 2014 Mam dziwny problem. Otóż renderuje się obiekt, którego nie widać w wiewporcie. Początkowo myślałem, że to niechcący usunołem i zacząłem modelować na nowo ale po wciśnięciu F9 okazało się, że na renderze ten obiekt jest. Jak odzyskać ten obiekt by był widoczny w podglądzie? Max design 2012. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 Podejrzewam, ze masz ukryty obiekt a w zakładce Common Parameters okna Render Setup zaznaczone masz Render Hidden Geometry. Aby pokazać obiekt/obiekty kliknij prawym w viewport i wybierz unhide by name lub unhide all. Ewentualnie obiekt może być na ukrytej warstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 20 Sierpień 2014 Share Napisano 20 Sierpień 2014 Zerknij jeszcze do sekcji display czy przypadkiem nie masz zaznaczonej opcji hide frozen obiects Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 20 Sierpień 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2014 Od unhide i unfreze to zacząłem na początku. Ale zauważyłem, że jak przełączyłem na Vray to już ten obiekt się nie renderuje tylko gdy jest na Mental Ray-u więc może kogoś to naprowadzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi