Gujos Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Cześć, mam problem z zaznaczanie vertexów, krawędzi, etc. przy dużym powiększeniu. Gdy odsuwam widok coś tam mogę zaznaczyć, ale przy takim oddaleniu to raczej loteria. Model jest h-polly i mam trochę z tym zabawy. Kombinowałem już tak że nawet nie pamiętam co poprzestawiałem, w tej chwili system unit scale ustawiony jest na 1cm, tak samo display. Próbowałem używać narzędzia rescale unit setup - powiększając całość. Box, który znajduje się na tle skrzydła modelu ma 100cm. Do modelowania używam okna orto. Pozdrawiam, G. Załączam obrazek Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormwind Posted August 26, 2014 Share Posted August 26, 2014 Czy model jest blisko środka sceny? Czasem gdy model jest daleko od punktu 0,0,0 mogą występować błędy. Sprawdź czy podobna sytuacja występuje w widoku perspective, do zoomowania możesz użyć przycisku Field-Of-View http://docs.autodesk.com/3DSMAX/15/ENU/3ds-Max-Help/index.html?url=files/GUID-BFED400B-685A-47D1-A52C-33213FFAE356.htm,topicNumber=d30e571252 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gujos Posted August 26, 2014 Author Share Posted August 26, 2014 Wewnętrzna strona skrzydła jest w środku układu współrzędnych, więc to chyba nie to. W perspektywie jest podobnie, najbliżej mogę podejść z zaznaczeniem w oknach z rzutami góra, boki, itp. Trudno będę się szarpał dalej, w każdym razie dzięki za sugestie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts