Napisano 29 Sierpień 201410 l Cześć, ostatnio zrobiłam wizualizacje na której jest głównie prysznic. Wzorowałam się na zdjęciu. Chciałabym żebyście mi doradzili czy coś tu jeszcze zmieniać, czy zostawić tak jak jest. Program: 3ds max + v-ray + skrypt: Floor Generator + lekka postprodukcja Pozdrawiam, emimari
Napisano 30 Sierpień 201410 l Jeśli potrzebujesz aby ci doradzono do raczej praca powinna być w dziale work in progress :). Powiedz jaki chcesz efekt uzyskać bo na razie to jest wnęka wyłożoną kosteczką :) czy ta mozaika jest tak matowa to celowe zamierzenie ? czy może wymóg klienta? na pewno jeśli nie masz takich wytycznych odgórnych ładniej by wyglądało coś z lekki połyskiem i odbiciami daj jakiś obrazek który się będzie mógł odbijać w tej łazience , kamerę daj lekko w skos bo fizycznie będzie kłopot z odbiciami przy kacie prostopadłym natarcia kamery, chyba ze dasz światło które będzie miało wpiętą bitmapę i generowało tylko odbicia . Armatura z czego jest wykonana ? ładnie by się prezentowała dymiony chrom albo inox, Te butelki tez dobrze aby nabrały kolorów zasadniczo kosmetyki są jednak kolorowe :)
Napisano 30 Sierpień 201410 l @skalpel3d chcę tylko powiedzieć, że zawsze gdy czytam twoje posty to jestem pełen podziwu dla twojej wiedzy w tym temacie!
Napisano 31 Sierpień 201410 l Autor To jest praca na podstawie fotografii, tak dla siebie w ramach ćwiczenia tego typu wykończenia. Uwzględniłam Twoje porady. Kafelki miały być błyszcące, ale coś z materiałem im nie szło, więc zmieniłam na inny (własciwie z wyglądu taki sam) i poszło. http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/2a/f2/87/2af287e4b49964366f4cf866fe2eb02a.jpg tu jest link do oryginału. Niestety nie znalazłam takich samych etykiet na butelki. No i je troch pojasniłam. Efekt po Twoich uwagach w załączniku. Nie wiem czy jeszcze warto coś poprawiać?
Napisano 1 Wrzesień 201410 l Autor Z chęcią wysłucham więcej sugestii:) Wiem że scena nie jest porywająca, ale chciałabym otrzymać tu niemal pełen fotorealizm:)
Napisano 1 Wrzesień 201410 l W kostce pewnie juz komus wpadlo do kratki odprowadzajacj;/ Pewnie sie meczyl wyciagajac. Kafelki podloga/sciana nie powinny byc równo ułożone?