Z3Piotr Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 (edytowane) Witam Ktoś by się napił? ;) coreldraw+3ds max+sufniarka+mental ray+PS butelka cała jako loft inne historie http://z3peter.tumblr.com/ Edytowane 1 Wrzesień 2014 przez Z3Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 wizki szkła trudny temat, ten trzeba by mocno dopracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Z3Piotr Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2014 To akurat wiem doskonale... i dlatego wrzucam pracę z nadzieją na konstruktywną krytykę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 na początek to model sie nie zgadza z refkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Z3Piotr Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Jeśli dobrze rozumiem, "refki" to zdjęcia, blueprinty i inne materiały, które towarzyszą nam podczas modelowania? W tym przypadku była to prawdziwa butelka....ale to jeszcze nic nie znaczy, więc co przykuło Twoją uwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 więc co przykuło Twoją uwagę? Sam nie wiem, moze fakt, ze nie wyglada jak butelka Luksusowej? Wklejam zdjęcie na wypadek gdybyś modelował z pamięci. http://www.bdsklep.pl/luksusowa-500ml-dziki-cynamon-wodka,id-43373 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Wrzuć do WIP'ów. Jesli to jest dla cb skonczona praca, to szczerze ci zycze abyś w przyszlosci nie musial usuwać swoich prac z neta;p Widzialem juz kilka takich przypadków ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Z3Piotr Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2014 olaf Wklejam zdjęcie na wypadek gdyby się okazało, że po obróceniu modelu o 45st. i ustawieniu perspektywy, wizka nie przypominałaby oryginału... - - - Połączono posty - - - Reynevan nie rozumiem, dlaczego mam to wyrzucić do kosza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 WIP'y to nie kosz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 do finished to to sie nie nadaje. P.S. sufniarka?! - http://pl.wikipedia.org/wiki/Suwmiarka (jak nazwa wskazuje cos sie przeSUWa i cos sie mierzy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reynevan Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Z poczatku myślałem, ze tak wołacie na jakis program, nie pytalem zeby nie wyjsc na idiote;p Chyba juz wiem dlaczego nie robią rernderów obroconych butelek o 45. Przyjdzie zamowienie do takiego olafa i butelka okaze sie mniejsza niz na fotce, reklamacja i strata klienta :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Z3Piotr Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2014 do finished to to sie nie nadaje. P.S. sufniarka?! - http://pl.wikipedia.org/wiki/Suwmiarka (jak nazwa wskazuje cos sie przeSUWa i cos sie mierzy) Wstyd mi, ale dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Wrzesień 2014 Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Jakby przyszła do góry nogami, to bym się czepiał, że jest do dupy, bo na dnie brakuje płynu. Nawet nie zauważyłem ze ona jest obrócona, ale to pewnie wina oświetlenia i mojej nieuwagi. Niemniej pierwsze co rzuciło się w oczy to grubość szkła psująca proporcje szyjki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Z3Piotr Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2014 (edytowane) dzięki za konkret. Właśnie tu coś poszło nie tak, założyłem, że szkło głównej części butelki (też szyjka) ma tą samą grubość. Zastanawiam się, czy to nie wina sceny, że szyjka tak dziwnie wygląda? Nawet wódka w tym miejscu wyglądała jak plastelina, więc ręcznie podkolorowałem i dodałem jasną plamę... ...ale o tym już w WIP? Da się z miejsca przerzucić temat, czy mam skasować ten i założyć drugi? Edytowane 1 Wrzesień 2014 przez Z3Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 15 Wrzesień 2014 Share Napisano 15 Wrzesień 2014 ...ale o tym już w WIP? Da się z miejsca przerzucić temat, czy mam skasować ten i założyć drugi? Poproś admina, to przerzuci temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi