Napisano 8 Wrzesień 201410 l Witam, mam kilka obiektow w scenie. Wszystkie obiekty te obiekty maja taki sam stos jak na screenie powyzej. I teraz chcialbym wsrod wyselekcjonowanych obiektow zmienic wlasciwosci modyfikatora vrayDisplacementMod z 3D na 2D i amount z 1mm na 2mm. Jako ze tych obiektow jest troche robienie tego reczenie zajelo by mi troche czasu. Wiec chcialbym to zrobic przy pomocy skryptu. I tu zwracam sie z prosba do forumowych wyjadaczy maxscriptu, bo wiem ze dla was niektorych to jest po prostu usiasc i klepnac to w 2 minuty "z palca". Wiec jesli znalazl by sie ktos to bylby w stanie poswiecic kilka minut swojego czasu i zamiescic taki skrypt bede wdzieczny. Z gory dziekuje :)
Napisano 8 Wrzesień 201410 l Powinno zadziałać. Wartość amount w kodzie poniżej dla jednostek ustawionych na cm. Jeżeli masz inne to odpowiednio zmodyfikuj. for obj in selection do ( obj.modifiers[#VRayDisplacementMod].type = 0 obj.modifiers[#VRayDisplacementMod].amount = 0.2 ) Edytowane 8 Wrzesień 201410 l przez Dynamico