natas Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 Czy jest jakiś sposób na to by podgląd w okienku materiałów odpowiadał renderowanemu? Bo w okienku już jest odpowiedni materiał a na renderze wyblakły jakiś.
Ajgor Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 Raczej nie bardzo. Na renderze dochodzi światło, które jest inne niż na podglądzie, różne odbicia, cienie itd. To wszystko ma wpływ.
natas Napisano 12 Wrzesień 2014 Autor Napisano 12 Wrzesień 2014 Czyli pozostaje tak trochę na pałę robić?
Ajgor Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 Po to robi się rendery próbne. Można renderować fragmenty obrazu. Nie koniecznie cały
natas Napisano 12 Wrzesień 2014 Autor Napisano 12 Wrzesień 2014 Tak wiem o tym tylko jak niby już mam niby fajnie ustawiony materiał i wychodzi kupa to z reguły nie wiem, który parametr zmienić i od nowa się w koło. Próbowałem odpalić RT jako podgląd ale mi całkowicie wywala maxa być może dla tego, że mam Phenoma i radeona. Może ma ktoś trick jakiś na to, że wystarczy np zwiększyć/obniżyć ...właśnie co.
Hokmah Napisano 12 Wrzesień 2014 Napisano 12 Wrzesień 2014 W Vray RT możesz sobie podglądać scenę jeśli masz całkiem szybką karte graficzną i jesli renderujesz w tym silniku.
Hynol Napisano 17 Wrzesień 2014 Napisano 17 Wrzesień 2014 Preferencje -> Gamma and LUT settings -> Ustawić dobrze gammę dla monitora. Input gamma 2,2 Output gamma 1,0. Zaznaczyć Affect color selector oraz Affect material editor. Powinno być dobrze.
Rekomendowane odpowiedzi