Napisano 18 Wrzesień 201410 l Hej, Mam takie pytanko do Was: Czy ktoś u nas na forum brał CGWorkshops od CGSociety? Sam sie zastanawiam nad jednym czy dwoma kursami, ale nie jest to byle jaka kasa. A ze siedze na freelansie to nikt mi tego nie zasponsoruje. Wpadla mi do reki nie raz kopia (:D) CGWorkshops i obecnie uwazam ze to sa najlepsze kursy dostepne online. Ale kopie o ktorych mowie zawieraly tylko same nagrane "wyklady". A podobno same CGWorkshops sa prowadzone online i mozna zadawac pytania prowadzacym i nawet jakis feedback dostac. Wiec jak to wyglada w rzeczywistosci? Czy placisz te 650dolców i dostajesz 10h materialu, dostep do forum i radz sobie sam, bo i tak nikt na forum nie wchodzi, a prowadzacy ma czas tylko na 2 pytania w tygodniu? Czy moze nagrania to tylko taki dodatek jak akurat nie mozesz byc na wykladzie i same wyklady online sa dobre? I czy potem mozna dorwac prowadzacego nawet juz po wykladach i zadac pytanie (oczywiscie inne niz "ale nie działa mi F w viewporcie, co mam zrobic?" :D). Na CGSociety jeszcze nigdzie ni czytalem o tym. Najpierw tutaj postanowilem sie zapytac bo szybciej.
Napisano 18 Wrzesień 201410 l Ja bylem na dwoch, na jednym nawet teraz. Sa fajne, ale to mieszanka tego co napisales: masz dostep do wykladow, materialow dodatkowych, forum i zadania. Prowadzacy odpowiada na pytania, ale jak ma czas. Webinary raz w tygodniu, to jest czas na korekte i pytania. Najfajniejsze jest to, ze zostaje Ci dostep do materialow i jezeli nie masz czasu w danym momencie sie ucyzc, to mozesz zrobic to pozniej. Oczywiscie juz bez webinarow i korekt. Sa ludzie aktywni na forum i komentuja.
Napisano 22 Wrzesień 201410 l Podejrzewam, że z każdym prowadzącym będzie ciut inaczej, bo będzie miał inną ilość czasu czy inne podejście. Ja byłem na 2D creature design z Nate'm Hallinanem - czasem feedback na następny dzień rano, czasem na pojutrze. Masz też wgląd w proces i korekty innych osób z kursu (nawet pomocne, lubiłem przeglądać) ~Reanimator - a jak opinia o Drawing for comics?