plasti Napisano 19 Wrzesień 2014 Napisano 19 Wrzesień 2014 (edytowane) witam dawno w tym dziale nie bylem, tak wiec nadejszła pora cos umiescic :) wrzucam render piwa ktory trafi w roznych postaciach na imageshack i moze na turbosquida narazie tyle, moze cos dorzuce jeszcze :) Edytowane 19 Wrzesień 2014 przez plasti
Hris Napisano 19 Wrzesień 2014 Napisano 19 Wrzesień 2014 Świetnie to wygląda. Pierwszy render pokazuje pustą butelkę? A zrobiłbyś jeszcze butelkę z płynem w środku (ta sama poza butelki tylko z piwem)? Ciekaw jestem jak Ci wyjdzie powierzchnia płynu na szczycie (w szyjce) butelki :)
plasti Napisano 19 Wrzesień 2014 Autor Napisano 19 Wrzesień 2014 dzieki, w pierwszej jest plyn, piwo tylko niefortunnie konczy sie na nalepce :), widac roznice na samej gorze szyjki i ponizej, gdzie jest plyn i go nie ma, na drugim obrazku jest plyn
Temporal Napisano 19 Wrzesień 2014 Napisano 19 Wrzesień 2014 Render bardzo fajny, ale nie podoba mi sie studio, jest czysto biale. Ciemniejsze studio (troche mniej czystej bieli) jakis wyrazniejszy cien styku butli z podlozem, albo jakis reflect by sie przydal imho.
plasti Napisano 19 Wrzesień 2014 Autor Napisano 19 Wrzesień 2014 docelowo to nie jest studio, to beda butelki na alfie do dalszej mozliwosci pracy nad nimi
Temporal Napisano 21 Wrzesień 2014 Napisano 21 Wrzesień 2014 docelowo to nie jest studio, to beda butelki na alfie do dalszej mozliwosci pracy nad nimi chyba ze tak
STRZYG Napisano 21 Wrzesień 2014 Napisano 21 Wrzesień 2014 Heh, sam jestem właśnie po tworzeniu butli z piwem w środku. Doradzić bym mógł Tobie rzecz następującą - mikro bump (bardzo delikatny) na powierzchni szkła. Szkło butelki nie jest doskonałe, refleksy nie mają idealnie ostrych krawędzi. Niby pierdoła, a naprawdę jest to "Dramatic Improvement" ;) Bez takich niedoskonałości butelka wygląda jakby była powleczona jakimś materiałem na całej powierzchni (czasem zresztą tak robią)
plasti Napisano 21 Wrzesień 2014 Autor Napisano 21 Wrzesień 2014 @STRZYG przeszlo mi przez mysl zeby dodac wlasnie noisa jakiegos, dodam i zobacze co sie bedzie dzialo :) thx za tipy!
Hris Napisano 22 Wrzesień 2014 Napisano 22 Wrzesień 2014 Jak dla mnie prawie wszystko jest absolutnie genialne po za "rozpryskiem" piwa nad butelką i trochę rozpryskiem pod butelką...Nad butelką jakby skala była za mała (nawet momentami wygląda jak nie ciecz a dym w miejscach gdzie jest mało cieczy". To nad nią chluśnięcie jakby nie ma masy, za małe jest. Gdyby je przeskalować o 250-300% i położyć pod ludzką nogę w zdjęciu, można by go użyć do symulacji tupnięcia stopą w kałużę. Z kolei pod butelką krople są za duże i zbyt jednorodne, tak jakby cały rozprysk był zlepiony z tego samego rozmiaru kropel. Powinny być większe, średnie i malutkie kropelki. Sama butelka i nowy mini-noise dają mocno radę:) Jeszcze raz gratuluję świetnego oświetlenia i materiałów (realistycznych).
Rekomendowane odpowiedzi