Napisano 19 Wrzesień 201410 l witam dawno w tym dziale nie bylem, tak wiec nadejszła pora cos umiescic :) wrzucam render piwa ktory trafi w roznych postaciach na imageshack i moze na turbosquida narazie tyle, moze cos dorzuce jeszcze :) Edytowane 19 Wrzesień 201410 l przez plasti
Napisano 19 Wrzesień 201410 l Świetnie to wygląda. Pierwszy render pokazuje pustą butelkę? A zrobiłbyś jeszcze butelkę z płynem w środku (ta sama poza butelki tylko z piwem)? Ciekaw jestem jak Ci wyjdzie powierzchnia płynu na szczycie (w szyjce) butelki :)
Napisano 19 Wrzesień 201410 l Autor dzieki, w pierwszej jest plyn, piwo tylko niefortunnie konczy sie na nalepce :), widac roznice na samej gorze szyjki i ponizej, gdzie jest plyn i go nie ma, na drugim obrazku jest plyn
Napisano 19 Wrzesień 201410 l Render bardzo fajny, ale nie podoba mi sie studio, jest czysto biale. Ciemniejsze studio (troche mniej czystej bieli) jakis wyrazniejszy cien styku butli z podlozem, albo jakis reflect by sie przydal imho.
Napisano 19 Wrzesień 201410 l Autor docelowo to nie jest studio, to beda butelki na alfie do dalszej mozliwosci pracy nad nimi
Napisano 21 Wrzesień 201410 l docelowo to nie jest studio, to beda butelki na alfie do dalszej mozliwosci pracy nad nimi chyba ze tak
Napisano 21 Wrzesień 201410 l Heh, sam jestem właśnie po tworzeniu butli z piwem w środku. Doradzić bym mógł Tobie rzecz następującą - mikro bump (bardzo delikatny) na powierzchni szkła. Szkło butelki nie jest doskonałe, refleksy nie mają idealnie ostrych krawędzi. Niby pierdoła, a naprawdę jest to "Dramatic Improvement" ;) Bez takich niedoskonałości butelka wygląda jakby była powleczona jakimś materiałem na całej powierzchni (czasem zresztą tak robią)
Napisano 21 Wrzesień 201410 l Autor @STRZYG przeszlo mi przez mysl zeby dodac wlasnie noisa jakiegos, dodam i zobacze co sie bedzie dzialo :) thx za tipy!
Napisano 22 Wrzesień 201410 l Jak dla mnie prawie wszystko jest absolutnie genialne po za "rozpryskiem" piwa nad butelką i trochę rozpryskiem pod butelką...Nad butelką jakby skala była za mała (nawet momentami wygląda jak nie ciecz a dym w miejscach gdzie jest mało cieczy". To nad nią chluśnięcie jakby nie ma masy, za małe jest. Gdyby je przeskalować o 250-300% i położyć pod ludzką nogę w zdjęciu, można by go użyć do symulacji tupnięcia stopą w kałużę. Z kolei pod butelką krople są za duże i zbyt jednorodne, tak jakby cały rozprysk był zlepiony z tego samego rozmiaru kropel. Powinny być większe, średnie i malutkie kropelki. Sama butelka i nowy mini-noise dają mocno radę:) Jeszcze raz gratuluję świetnego oświetlenia i materiałów (realistycznych).