Napisano 24 Wrzesień 201410 l Cześć, jestem nowicjuszem w temacie i na forum. Mam Maxa 2015 na platformie PC. W kompie dwie karty GF GTX 780. niestety nie wiem jak je mogę wykorzystać do renderingu. Dla jasności dodam, że korzystam z mental ray'a 3.12.1.11. Jak skonfigurować ustawienia???? help meeeeee please!!!! Mam jeszcze drugi komputer też takimi kartami i potężnym procesorem i7 4790K 4GHz 32 GB ram. Czy mogę ten cały hardware sprzężyć i zagonić do renderingu mojego projektu. PS Szukałem w historii ale nie natrafiłem na taki temat. Jeśli występuje gdzieś to sorry i proszę o linka.
Napisano 25 Wrzesień 201410 l na GPU renderują takie silniki jak: Iray/octane/cycles. Octane w sumie najlepszy.
Napisano 25 Wrzesień 201410 l Mental ray renderuje na CPU. Do GPU masz I-ray. A właśnie że w 2015 można kilka funkcji mentala przekierować na GPU - np. Final Gather i AO. Potrzebny tylko Render Optimizer -> http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/render-optimizer-v4 Reszta nadal liczy się na CPU