Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 4,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
bardziej realistyczny wyglad twarzy? a to nie zalezy od tworcy i jego modelu?

Zależy jak to rozumiesz. Model, ustawienia shadera to robota grafika... jednak to jak ten shader działa, jaki zaimplementowany jest SSS itp... i jak te ustawienia grafika wpływają na wygląd materiału to już zasługa programistów silnika.

Napisano

ale tam jest "twarzy i skóry". O ile sa efekt skóry może odpowiadać jakiś tam shader, to nie wiem co nam generuje tą realistyczną twarz.

Napisano

Aj @Temporal czepiasz sie niuansow jezykowych. A moze napisane jest "twarzy i skory" dlatego, ze nowy shader SSS najbardziej spektalularnie bedzie prezentowal sie na twarzy. Twarz i skora maja ze soba wiele wspólnego w grach, gdzie w wiekszosci widoczna czesc skory to twarz.

Edytowane przez MariushO

Napisano
ale tam jest "twarzy i skóry". O ile sa efekt skóry może odpowiadać jakiś tam shader, to nie wiem co nam generuje tą realistyczną twarz.

Może chodzić o inne shadery na twarzy (jak shadery oczu), a może nawet przy współpracy z Nvidią wykorzystali FaceWorks do dynamicznej animacji mimiki twarzy na podstawie danych z USC. Nie wiem czy tak było, ale jest ogólnie wiele rzeczy, które mogły się przyczynić do napisania osobno i twarzy i skóry.