Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

ZUcFYMd.jpg

Tak więc o. Coś jej się nie spodobało.

Prosiłbym o konstruktywną krytykę. Na co według Ciebie/Was powinienem zwrócić uwagę w przyszłych projektach. Co jest słabe, co się udało. Jakie ogólne wrażenie sprawia praca, czego ewentualnie brakuje.

Prace wykonałem w ZBrushu, Mayi i Photoshopie. Czysto for fun. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

Edytowane przez h33t
  • Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Skały i cała czarodziejka w 3D. Drobne detale twarzy dorysowane. Oczywiście wszystkie świecidełka/efekty czarów w Photoshopie. Włosy Maya Hair i kilka kosmków w PS.

Siatka jest raczej nie do pokazania, bo model bezpośrednio w ZBrush'u miał automatyczną retopologię. Potem Headus UV Layout Tool i XNormal do wypalania. Przygotowywałem ją pod konkretne ujęcie, nie turntable.

(w portfolio mam jeden/dwa modele demonstrujące umiejętności rozłożenia poprawnej siatki, dlatego przy takich projektach for fun już się w robienie tego ręcznie nie bawię bo czasu szkoda)

Edytowane przez h33t
literówki
Napisano

Z ciała zgrabna laska, a z twarzyczki to jednak wyglada jak jakis metal :) Oczywiscie nie kazda kobita musi wygladac jak laleczka, to jednak tutaj zlatuje bardzo meskimi rysami.

Napisano

Ciuchy mają sensowny detal, nie odpuściłeś. Za to ich tekstura wygląda jak jeden kolor + drobne wariacje. Dobrze by było to wszystko bardziej zróżnicować bo psuje odbiór dopracowanego modelu.

Pace są stosunkowo chude względem śródręcza.

W temacie twarzy uważam że płeć postaci jest trudna do sprecyzowania. Po prostu musisz podszkolić się w anatomi twarzy. Poćwicz rzeźbiąc główki z prawdziwych fotek. Lepiej zrobić więcej innych główek w formie speedu niż jedną z detalami.

Napisano

Co racja to racja, brakuje mi trochę warsztatu. A zawsze porywam się na mega mega detal bo chce być z miejsca zajebisty ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności