h33t Napisano 12 Listopad 2014 Napisano 12 Listopad 2014 (edytowane) Tak więc o. Coś jej się nie spodobało. Prosiłbym o konstruktywną krytykę. Na co według Ciebie/Was powinienem zwrócić uwagę w przyszłych projektach. Co jest słabe, co się udało. Jakie ogólne wrażenie sprawia praca, czego ewentualnie brakuje. Prace wykonałem w ZBrushu, Mayi i Photoshopie. Czysto for fun. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania. Edytowane 13 Listopad 2014 przez h33t
h33t Napisano 12 Listopad 2014 Autor Napisano 12 Listopad 2014 (edytowane) Skały i cała czarodziejka w 3D. Drobne detale twarzy dorysowane. Oczywiście wszystkie świecidełka/efekty czarów w Photoshopie. Włosy Maya Hair i kilka kosmków w PS. Siatka jest raczej nie do pokazania, bo model bezpośrednio w ZBrush'u miał automatyczną retopologię. Potem Headus UV Layout Tool i XNormal do wypalania. Przygotowywałem ją pod konkretne ujęcie, nie turntable. (w portfolio mam jeden/dwa modele demonstrujące umiejętności rozłożenia poprawnej siatki, dlatego przy takich projektach for fun już się w robienie tego ręcznie nie bawię bo czasu szkoda) Edytowane 13 Listopad 2014 przez h33t literówki
h33t Napisano 13 Listopad 2014 Autor Napisano 13 Listopad 2014 tak mówisz? chciałem jej dać bardzo surowe rysy zamiast robić słodką dziewczynkę. przesadziłem?
Temporal Napisano 14 Listopad 2014 Napisano 14 Listopad 2014 Z ciała zgrabna laska, a z twarzyczki to jednak wyglada jak jakis metal :) Oczywiscie nie kazda kobita musi wygladac jak laleczka, to jednak tutaj zlatuje bardzo meskimi rysami.
Monio Napisano 14 Listopad 2014 Napisano 14 Listopad 2014 Ciuchy mają sensowny detal, nie odpuściłeś. Za to ich tekstura wygląda jak jeden kolor + drobne wariacje. Dobrze by było to wszystko bardziej zróżnicować bo psuje odbiór dopracowanego modelu. Pace są stosunkowo chude względem śródręcza. W temacie twarzy uważam że płeć postaci jest trudna do sprecyzowania. Po prostu musisz podszkolić się w anatomi twarzy. Poćwicz rzeźbiąc główki z prawdziwych fotek. Lepiej zrobić więcej innych główek w formie speedu niż jedną z detalami.
h33t Napisano 16 Listopad 2014 Autor Napisano 16 Listopad 2014 Co racja to racja, brakuje mi trochę warsztatu. A zawsze porywam się na mega mega detal bo chce być z miejsca zajebisty ;)
Rekomendowane odpowiedzi