Napisano 16 Listopad 201410 l Cześć, Mam spory problem. Moja dotychczasowa mysz uległa zużyciu - śmierć z wyczerpania domniema :) stoję przed wizją zakupu nowej, jednak cholera... traktuję to jako jedną z najważniejszych części zestawu komputera. Moja poprzednia mysz to był bardzo stary model - nie wiem nawet jak się nazywa i znaleźć jej nie mogę, więc wnioskuję, że trzeba coś zupełnie nowego. Mam dość sporą dłoń i małe modele kompletnie odpadają. Generalnie z doświadczenia twierdzę, że im większa mysz tym lepiej. Zgłaszam się do Was z prośbą o pomoc, choć temat pozornie banalny, bo niestety ale przy złej myszy po pół godziny pracy poważnie zaczyna boleć mnie nadgarstek, palce i często-gęsto przedramię. Mysz przeważnie używana w 3d studio, ps. Macie może sprawdzone przez siebie modele, które z czystym sumieniem da się polecić? W miarę możliwości nie chciałbym wydawać więcej niż 300 zł, a szczerze to super byłoby wydać mniej ;) to czy mysz jest na kablu czy bez jest mi bez różnicy. Jeśli ktoś z Was używa wygodnej i DUŻEJ myszy, będę wdzięczy za sugestie. Ratujcie :)
Napisano 16 Listopad 201410 l Może SteelSeries Sensei Raw (ok 200PLN)- mam od tygodnia, przesiadka z jakiegoś 6-7 letniego Razera. Puki co jestem zadowolony i polecam
Napisano 16 Listopad 201410 l Z tego co kojarzę Sensei jest dość mała. SS Rival, lub jeszcze większy Mionix. http://mionix.net/mice/ Wybierz sobie coś z końcówką 7000, 8200 lub SK. Wszystkie mają w środku bardzo dobre bebechy polecane przez profesjonalnych i półprofesjonalnych(np. ja;p) graczy. Tylko problemem Mionixów jest cena. 320 za 7000. Wysyłka za darmo więc nie ma co się martwić.
Napisano 16 Listopad 201410 l Jeśli może być profilowana mysz to warto zastanowić się nad Logitech Performance MX: http://www.logitech.com/pl-pl/product/performance-mouse-mx
Napisano 16 Listopad 201410 l Jeśli może być profilowana mysz to warto zastanowić się nad Logitech Performance MX: http://www.logitech.com/pl-pl/product/performance-mouse-mx Jest pewna złota zasada, którą powinien znać każdy. Nie kupuje się myszek Logitech. Tylko jeden z Logitechów to dobry wybór, lecz nie pamiętam, który, i na pewno nie jest to MX.
Napisano 16 Listopad 201410 l LOGITECH G500 Gaming Mouse duża wygodna mysz. Co do logitecha to jestem ciekaw skąd ta złota zasada, sam od wielu już lat praktycznie tylko używam ich produktów jeśli chodzi o myszy i jak do tej pory żadna mi nie padła :) a służyły mi zawsze po kilka lat stałego klikania:) Edytowane 16 Listopad 201410 l przez skalpel3d
Napisano 16 Listopad 201410 l Jeśli może być profilowana mysz to warto zastanowić się nad Logitech Performance MX: http://www.logitech.com/pl-pl/product/performance-mouse-mx Ja gorąco odradzam tę myszkę. Miałem, odsprzedałem. Niewygodna, nieprecyzyjna, szybko się ściera w miejscu palców.
Napisano 16 Listopad 201410 l ja mam razera lachezisa (czyjakoś tak) mam go od premiery to będzie chyba jakieś 6-8 lat. Generalnie myszka jest nie do zabicia, mam na myśli to że zalałem ją nie raz colą. i kułko przestawało działać czy np prawy klik się trochę jakby zatapiał i nie działał.. Czekałem dzień paręnaścię razy pokręciłem kułkiem poklikałem klikiem, i chodzi jak nowa! Dlatego ja jeśli będę zmieniał myszkę to tylko na kolejnego razera.
Napisano 16 Listopad 201410 l Logitech Performance MX - mam duże dłonie i ta mysz jak najbardziej mi pasuje. Wyłącznie dla praworęcznych z uwagi na wyprofilowanie uchwytu. Dosyć ciężka. Wygodnie usytuowane wszystkie przyciski. Działa nawet na przeźroczystym szkle. Dosyć często trzeba ładować (raz w tygodniu?) ale ładuje się bardzo szybko, a długi kabelek pozwala na wygodną pracę podczas ładowania. Używam od kilku lat i nie mam zastrzeżeń, wbrew pewnej "złotej zasadzie" ;-)
Napisano 22 Listopad 201410 l Autor Cześć. Dziękuję Wam bardzo. Poczytam o Waszych propozycjach i na pewno postaram się "wymacać" gdzieś na żywo. Prezentuję się ładnie i zapamiętam co mówicie :) dam znać na co padło! EDIT: Pójdę za ciosem o zapytam dalej. Zaczęlibyście poszukiwania w stylu MEDIA MARKT, EURO RTV, etc, czy kojarzycie jakiś sklep w KR albo ogólnie sieciówki, do których warto uderzyć od razu bez szukania po omacku(?) Pytam, bo jako Klient jestem dość upierdliwy i potrzebuję profesjonalnej opieki handlowej, więc byłoby super, gdyby udało się od razu wpaść w ręce cierpliwych ludzi ;) Edytowane 22 Listopad 201410 l przez marcinW
Napisano 23 Listopad 201410 l Z tego co ja zauważyłem, w tych sklepach to raczej tylko podstawowe modele zobaczysz. Bardziej "wyrafinowane" produkty są tam niedostępne.
Napisano 23 Listopad 201410 l Autor tego się właśnie obawiam. wiadomo - sklepów internetowych mnogo, ale nie tędy droga do macania :) no nic, nie ma wyjścia - podzwoni się. dzięki jeszcze raz!
Napisano 23 Listopad 201410 l Masz dwa salony Komputronika w Krakowie w mojej pipidówce gdzie jest ich salon mają nie tylko myszki do 69 pln ale także model z górnej półki cenowej. Kolejny taki sklep to Sferis i Xcom masz ich salony u siebie , zerknij do Euro Agd na ich stronie można sprawdzić czy konkretny model np jest dostępny w danym salonie Edytowane 23 Listopad 201410 l przez skalpel3d
Napisano 23 Listopad 201410 l Autor Komputronik to faktycznie może być dobry strzał. Kiedyś był też proline, ale z tego co widzę, w Krakowie już ich nie ma. Znajomy ma chyba jedną z myszy, która została wspomniana :)
Napisano 23 Listopad 201410 l Idź do BIT'a na krzyża mają duży wybór na miejscu, także można sobie pomacać :)