GrzegorzP Napisano 7 Grudzień 2014 Share Napisano 7 Grudzień 2014 Czy da się ustawic "enviromental map" w taki sposób aby obraz był widoczny w odbiciach, lecz nie był widoczny w tle renderu? Jeśli tak to bardzo proszę o podpowiedź jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hokmah Napisano 7 Grudzień 2014 Share Napisano 7 Grudzień 2014 Wystarczy że w świetle np. Dome ustawisz invisible i w expo odznaczysz map i w tle nie bedzie widać mapy ale w odbiciach będzie widoczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzP Napisano 7 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2014 Wystarczy że w świetle np. Dome ustawisz invisible i w expo odznaczysz map i w tle nie bedzie widać mapy ale w odbiciach będzie widoczna. Nie wiele mi to wyjaśniło. Czy mógłbyś napisać dokładniej jak to zrobić? Nie jestem ekspertem w tym programie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 8 Grudzień 2014 Share Napisano 8 Grudzień 2014 zapisz rendera do png z alfą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathanielxd Napisano 8 Grudzień 2014 Share Napisano 8 Grudzień 2014 Nie wiele mi to wyjaśniło. Czy mógłbyś napisać dokładniej jak to zrobić? Nie jestem ekspertem w tym programie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 8 Grudzień 2014 Share Napisano 8 Grudzień 2014 Wystarczy że w świetle np. Dome ustawisz invisible i w expo odznaczysz map i w tle nie bedzie widać mapy ale w odbiciach będzie widoczna. Panowie a któryś z was zwrócił uwagę że pytający robi w MENTALU :) albo metoda Biszkopta albo mozna dac do materiału do zakładki environment mapkę np hdri która ma się odbijać w konkretnym obiekcie wtedy można spokojnie pominąć environment maxowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi