skalpel3d Napisano 9 Grudzień 2014 Napisano 9 Grudzień 2014 (edytowane) Na początek dwa makra które powstały przy robieniu wizualizacji sypialni, zapewne powrzucam więcej jak już się porenderują. Stary dobry "maximilian max" z niezmordowanym vrayem pomimo coronowej modzie :) Krajobraz zimowy za oknem modelowany Corona na nim poległa ;) Edytowane 27 Grudzień 2014 przez skalpel3d poprawka wersji początkowej :)
xmass Napisano 10 Grudzień 2014 Napisano 10 Grudzień 2014 Już mi się podoba :) Śnieg na oknach dodaje realizmu. Aż chce zobaczyć więcej. Śnieg na drzewach to textura, czy jakiś pflow / mesh? Pozdrawiam.
Nathanielxd Napisano 10 Grudzień 2014 Napisano 10 Grudzień 2014 O, pierwszy render mi się bardzo podoba! Podpisuje się pod pytaniem wyżej - jak zrobiony śnieg? :) Na drugim mnie trochę rażą w oczy te pudełka po lewej, na kilku jest niezła pikseloza, i taki dość sztuczny ten poblask.
skalpel3d Napisano 10 Grudzień 2014 Autor Napisano 10 Grudzień 2014 śnieg na drzewach to dublowana wybrana geometria drzewa zoptymalizowana z lakkim vraydiplacementem plus materiał z opacity. Natomiast śnieg na szybach tworzyłem poprzez przerenderowanie okna render maskiem illumination ( mapka czarno biała )następnie namalowanie na niej miejsc gdzie ma być śnieg szarobiałe miejsca, przed szybę wrzuciłem boxa z nadanym displacementem z podpięta wcześniej zrobiona mapką która zresztą potem posłużyła także do opacity materiału śniegu , efekt lekkiego zamrożenie szyby otrzymacie przez dodanie do materiału szkła tekstury do slotu bump Z pudełkami wojowałem coś mi strasznie szarpało krawędzie zasadniczo mogłem to zamaskować dofem od tej strony ale mi się nie podobał :)
skalpel3d Napisano 18 Grudzień 2014 Autor Napisano 18 Grudzień 2014 Jednak się pokusiłem o render w coronie :)
xmass Napisano 28 Grudzień 2014 Napisano 28 Grudzień 2014 Widziałem na fb na grupie corony ale nie skojażyłem że to ty ;) Fajno wygląda :) Zapodaj może jeszcze jakiś dywanik czy cuś na podłogę co by tak pusto nie było. No chyba że tak ma być :D Good job. Cheers! Edit. Oooops... dywanik jest, a nie zobaczyłem go w pierwszej chwili :D Może jakiś nardziej kontrastowy?
karol755 Napisano 8 Styczeń 2015 Napisano 8 Styczeń 2015 takie pytanie na pewno głupie ale kto pyta nie błądzi. jak wymodelowałeś pościel ?? ręcznie każde zagniecenie czy może używałeś czegoś innego ??
skalpel3d Napisano 8 Styczeń 2015 Autor Napisano 8 Styczeń 2015 Sama pościel modelowana w http://www.marvelousdesigner.com natomiast zgniecenie to mapki normal w normal bump zastosowane w shaderze
mx2 Napisano 18 Styczeń 2015 Napisano 18 Styczeń 2015 Doskonałe rendery. Używając zwrotu z mowy Shakespeare'a: This is the thing of envy of mine! :D Naprawdę świetne. Pozdrawiam...
skalpel3d Napisano 22 Lipiec 2015 Autor Napisano 22 Lipiec 2015 Zrobiłem upgrade vray do 3,2 i pokusiłem się o przetestowanie trybu progressive i zostałem miło zaskoczony na domowym kompie po 25 minutach taki oto otrzymałem efekt :)
Rekomendowane odpowiedzi