Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Slaby ze mnie grafik, wiec wybralem naprostszy temat, czyli cartoon... jak wszyscy wiedza proporcje nie ma ja znaczenia, materialy nie musza byc realistyczne i w sumie wszystko jest do zaakceptowania. Taki tam dziwaczny kucykowaty fanart:

flutterbat_3d_by_temporal333-d89xyvp.jpg

Oprogramowanie:

Blender 2.70a (wiem, wiem, nikt tej wersji nie uzywa cheesy.gif)

Vray 2.0 standalone

Photoshop CS3

Krytykowac ile wlezie

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Boje się dorosłych kolesi którzy lubią takie rzeczy:D

No a praca ten... spoko:P

Napisano
  • Autor

Zawsze moge byc dziewczyna, ktora w necie udaje faceta, bo nikt nie lubi zenskich grafikow. Mozesz tez przyjac, ze to zwykly fanart. Zdziwie Cie, ale wiekszosc bajek dla dzieci sa robione przez doroslych ludzi i to w wiekoszci przez facetow. Pralki skladaja faceci, pomimo ze przeznaczone sa dla kobiet ;)

Napisano

Bardzo fajny model*, tylko prezentacja kuleje. Ten księżyc jest dość kiczowaty, a logo i font nicku w rogu też fajnie nie wyglądają, a do tego wchodzą na końcówkę ogona.

Lepiej byłoby gdyby kuc wisiał w limbo. Ten koleś mistrzowsko prezentuje takie proste modele:

http://www.artstation.com/artist/frederikstorm

Wypadałoby zrobić coś ze światłem. I wcale niekoniecznie chodzi o to, żeby je udziwniać. Może pokaż jak wygląda teraz setup? Główne światło jest niemal idealnie za kamerą? Przestawiając je mógłbyś wyciągnąć więcej z tego modelu.

*) choć są małe błędy, które można byłoby szybko naprawić, na przykład na skrzydle.

Napisano
  • Autor

Luki Luki masz racje. Ten ksiezyc srednio pasuje, probowalem go jakos przerobic na bardziej wystylizowany, ale wychodzilo tylko jeszcze gorzej. Pierwotnie ksiezyc mialem modelowac, bo lepiej czuje sie w 3d niz 2d, ale pozniej doszedlem do wniosku ze nie ma sensu robic 2 planu w 3d i zrobie cos na szybko w 2d. W malowaniu jestem slaby, wiec myslalem ze jakos fotomanipulacja z pierdylionem warstw, roznymi trybami krycia i maskami zlatawi sprawe, ale kazde "psucie" ksiezyca pogarszalo sprawe i ostatecznie zostawilem orginalny detal foty plus lekki glow efekt i zabawa krzywymi.

Dzieki za linka, napewno przyda sie w przyszlosci.

Napisano
  • Autor

To juz chyba tradycja tego forum, by przerabiac cudze prace, a obrazac sie nie mam o co. Ogolnie nie zabardzo przedam za Dofem, tam gdzie go nie trzeba, a przy takiej cartoonowej stylizacji tym bardziej nie chcialem sie w to bawic. Moze jakis subtelny dof to odciecia sie od tla, by dawal rade, ale w twojej wersji chyba zabardzo rozmyles calosc i wyglada jak jakis "bloom".

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności