Napisano 26 Grudzień 201410 l cześć wszystkim, mój problem polega na tym, że coś niedobrego stało się z moim maxem... jak chcę dodać jakiś modyfikator poprzez panel boczny lub górny pasek, program mi się wykrzacza! mam wersje trial... z góry dzieki za pomoc
Napisano 26 Grudzień 201410 l Powodów może być tysiąc, poza tym szczerzę wątpię, by ktoś był w stanie zdiagnozować problem po takim opisie.
Napisano 27 Grudzień 201410 l Lepiej napisz nam coś o parametrach swojego komputera. "Coś niedobrego" "wykrzacza" rozwiń pojęcia
Napisano 8 Styczeń 201510 l to nie byl problem sprzetowy... wszystko dzialalo slicznie pieknie, az do feralnego czwartku... najpier rozwine skroty 'cos niedobrego' - wyskakuje error z jakims bledem, juz nie pamietam co tam bylo napisane, ale po kliknieciu jedynego mozliwego 'ok' program sie 'wykrzaczal' czyli wylaczal i wyskakiwalo okienko zebym skontaktowal sie z producentem... cala procedura wygladala mniej wiecej tak: nowa scena, tworze boxa, wchodze w zakladke modifiers, klikam rozwijana liste... program lapie zwieche, po chwili wyskakuje okno z wyzej wspomnianym errorem... problem rozwiazalem - przeinstalowalem maxa!!!
Napisano 8 Styczeń 201510 l Niekiedy wystarczy wykasować 3dsmax.ini z c:\Users\Użytkownik\AppData\Local\Autodesk\3dsMax\2014 - 64bit\ENU albo dopóki program działa poprawnie, zrobić kopię całego foldera ENU i jak się coś zepsuje, nadpisać (to ostatnie u mnie naprawia 99% wszystkich tego typu błędów.)
Napisano 9 Styczeń 201510 l ooo, sprobuje zrobic kopie tego folderu i przy nastepnej awarii przetestuje... potancowal, podziekowal :)
Napisano 9 Styczeń 201510 l Kopia nie jest potrzebna, zawartość folderu jak i sam folder odtworzy się z chwilą ponownego uruchomienia 3ds Max. Zanim go jednak skasujesz możesz zapisać ustawienia UI, czy swoich skrótów klawiaturowych.