Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Moim zdaniem największą bolączką jest pierwszy plan, na którym nic się nie dzieje. Trochę tam pusto i smutno, przydałoby się jakieś urozmaicenie.

Jakie różne ludzie mogą mieć przemyślenia... :) Bo akurat chciałem napisać, że jest to jeden z niewielu obrazków bez "przewalonego" pierwszego planu - widać to, co trzeba, nic nie odwraca uwagi.

Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim życzę...

Napisano

Bardzo fajna wizualizacja z ciepłym światłem, właśnie pierwszy plan jest fajny bo nie rozprasza patrzącego jakimiś na silę wepchniętymi krzaczkami, Imo budynek troszkę razi pustotą i brakiem detaliki przydałyby się jakieś lampy zewnętrzne , zaznaczenie metalowej obróbki, przydałby się jakiś niewielki akcent na kilku kółkach i wcale niekoniecznie samochód tylko np quad albo jakiś yunkers :) Arku fajne wejście na forum :)

Napisano

Jeszcze jedna rzecz... Długo patrzyłem na ten obrazek bo naprawdę mi się podoba. Jeśli to początek działalności, to naprawdę dobry. Będę trzymał kciuki i śledził Twoje prace. :)

... Ale: jak tak dłużej się wpatrywałem, to już zauważyłem co mi nie gra: narysuj sobie (w wyobraźni albo na ekranie) linie zbiegu perspektywy, a zbiegną się one Z LEWEJ STRONY SŁOŃCA. A to z kolei oznacza, że krańcowa lewa ściana, i wszystkie równoległe, te w dużym skrócie perspektywicznym, powinny być zacienione. Są oświetlone.

Długo myślałem, wydrukowałem rysunek, przyłożyłęm liniał, sprawdziłem i ... wiem że mam rację. :)

Co oczywiście nie zmienia faktu, że obrazek bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam.

Napisano
Bo akurat chciałem napisać, że jest to jeden z niewielu obrazków bez "przewalonego" pierwszego planu - widać to, co trzeba, nic nie odwraca uwagi.

Dokładnie takie same mam przemyślenia. Akurat w tym wypadku minimalizm pasuje a sam projekt bardzo mi się podoba ;)

Napisano

Po za wytkniętym przez kolegę mx2 błędem ze słońcem (chociaż to raczej nie błąd, a czysty artystyczny zabieg nieco oszukujący, ale dobrze wygląda), to cała praca mi się bardzo podoba. Pusty plan pierwszy bez dzieci z piłkami, bez rowerów, bez basenu, jest dla mnie w tym przypadku całkowicie OK. Jak na pierwsze wejście na forum z silnikiem Vray, to jest naprawdę z hukiem i fajerwerkami:) Gratulacje!