Napisano 1 Styczeń 201510 l Witam, oto moja pierwsza prywatna wizualizacja wykonana przy użyciu silnika VRay: Budynek modelowałem w Blenderze, post processing wykonałem w Photoshopie. Modelując starałem się odwzorować Weston Residnce. Proszę o konstruktywną krytykę tutaj lub pod postem na mojej stronie http://wizualizacje3d.arkadiuszkasprzyk.pl/jesienna-wizualizacja-rezydencji-o-drewnianej-elewacji/
Napisano 1 Styczeń 201510 l Moim zdaniem największą bolączką jest pierwszy plan, na którym nic się nie dzieje. Trochę tam pusto i smutno, przydałoby się jakieś urozmaicenie.
Napisano 1 Styczeń 201510 l Moim zdaniem największą bolączką jest pierwszy plan, na którym nic się nie dzieje. Trochę tam pusto i smutno, przydałoby się jakieś urozmaicenie. Jakie różne ludzie mogą mieć przemyślenia... :) Bo akurat chciałem napisać, że jest to jeden z niewielu obrazków bez "przewalonego" pierwszego planu - widać to, co trzeba, nic nie odwraca uwagi. Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim życzę...
Napisano 1 Styczeń 201510 l Bardzo fajna wizualizacja z ciepłym światłem, właśnie pierwszy plan jest fajny bo nie rozprasza patrzącego jakimiś na silę wepchniętymi krzaczkami, Imo budynek troszkę razi pustotą i brakiem detaliki przydałyby się jakieś lampy zewnętrzne , zaznaczenie metalowej obróbki, przydałby się jakiś niewielki akcent na kilku kółkach i wcale niekoniecznie samochód tylko np quad albo jakiś yunkers :) Arku fajne wejście na forum :)
Napisano 1 Styczeń 201510 l Jeszcze jedna rzecz... Długo patrzyłem na ten obrazek bo naprawdę mi się podoba. Jeśli to początek działalności, to naprawdę dobry. Będę trzymał kciuki i śledził Twoje prace. :) ... Ale: jak tak dłużej się wpatrywałem, to już zauważyłem co mi nie gra: narysuj sobie (w wyobraźni albo na ekranie) linie zbiegu perspektywy, a zbiegną się one Z LEWEJ STRONY SŁOŃCA. A to z kolei oznacza, że krańcowa lewa ściana, i wszystkie równoległe, te w dużym skrócie perspektywicznym, powinny być zacienione. Są oświetlone. Długo myślałem, wydrukowałem rysunek, przyłożyłęm liniał, sprawdziłem i ... wiem że mam rację. :) Co oczywiście nie zmienia faktu, że obrazek bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
Napisano 1 Styczeń 201510 l Autor Heh, zgadza się. Trochę na siłę wstawiłem te słońce, a ciężko jest je złapać w kadrze wraz z oświetlonymi ścianami.
Napisano 4 Styczeń 201510 l Bo akurat chciałem napisać, że jest to jeden z niewielu obrazków bez "przewalonego" pierwszego planu - widać to, co trzeba, nic nie odwraca uwagi. Dokładnie takie same mam przemyślenia. Akurat w tym wypadku minimalizm pasuje a sam projekt bardzo mi się podoba ;)
Napisano 5 Styczeń 201510 l Po za wytkniętym przez kolegę mx2 błędem ze słońcem (chociaż to raczej nie błąd, a czysty artystyczny zabieg nieco oszukujący, ale dobrze wygląda), to cała praca mi się bardzo podoba. Pusty plan pierwszy bez dzieci z piłkami, bez rowerów, bez basenu, jest dla mnie w tym przypadku całkowicie OK. Jak na pierwsze wejście na forum z silnikiem Vray, to jest naprawdę z hukiem i fajerwerkami:) Gratulacje!