Napisano 8 Stycze艅 201510 l Hej! Usi艂uj臋 ogarn膮膰 ca艂y proces mapowania, ale niezbyt mi to wychodzi. Stworzy艂em pro艣ciutki model, 偶eby sprawdzi膰 czy wszystko dzia艂a jak nale偶y, niestety.. Generalnie: 1.Zrobi艂em Low Poly w 3dsMaxie 1a.Zrobi艂em UV 2.Eksport do Zbrush 3.Doda艂em 7subdiv z detalem 4.Zrobi艂em normal map i displacement map (zgodnie z tutkiem z eat3d - Creating Realistic Portrait in Maya) 5.Eksport do Mayi (nie znalaz艂em dobrych tutk贸w do 3dsMaxa) 6.Ustawi艂em settings pod renderowanie (linear itp.) 7.Doda艂em Displacement map, Normal map 8.Ustawi艂em settings pod mapy (subdivision surface itp.) 9. Rezultat: 聽 mesh 聽 render 聽 Zbrush: 聽 UV 聽 聽 Niezbyt wiem gdzie robi臋 b艂膮d. Mo偶e jest to kwestia odpowiednich ustawie艅, lub mesh musi by膰 g臋stszy? Jak potrzebujecie innych screen贸w/ustawie艅 kt贸re wpisa艂em, od razu podrzuc臋. 聽 Je偶eli kto艣 z Was zna jaki艣 dobry tutorial z ca艂ym pipelinem (pocz膮wszy od stworzenia map po eksport i ustawienie preferencji) by艂bym bardzo wdzi臋czny - najlepiej 3dsMax/Maya + Zbrush. Niestety, nie znalaz艂em nigdzie takowego, a jedyny z Eat3d jak wida膰 nie dzia艂a.. Tutoriale mog膮 by膰 z DigitalTutors - mam konto, ale nie znalaz艂em nic do tej pory.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto