blomd Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Siemanko. Zmęczony modelowaniem istniejących już samochodów postanowiłem zaprojektować swój własny. Maserati - jak dla mnie marka z której wychodzą najpiękniejsze auta :3 Motyw przewodni? ZS3 - kształtem miał nawiązywać do tych znaków. Dlaczego? W sumie nie wiem ale zawsze jakiś motyw dobrze mieć ;) Rysować jeszcze nie do końca potrafię, ale po wielu próbach udało się zrobić wmiare zadowalające wstępne rysunki, żeby później mieć się na czym wzorować. Sam design miał być maksymalnie prosty, jak to bywa w maserati, i maksymalnie agresywny. Tutaj 2 wstępne rysunki koncepcyjne i renderki zaczętego jeszcze kulejącego modelu 3D dla smaku :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek.m Posted February 13, 2015 Share Posted February 13, 2015 Bardzo ciekawie sie zapowiada. Bardzo podoba mi sie przod i tyl. Ja bym popracowal nad srodkiem szczegolnie nad kabina z oknami. Czekam na docelowy model i jakies smaczki :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
blomd Posted July 20, 2015 Author Share Posted July 20, 2015 Prace nad moim konceptem idą dalej ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CezaryF Posted August 10, 2015 Share Posted August 10, 2015 Super cacko!:) Może wyślij go potem do Masserati?;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter47 Posted August 14, 2015 Share Posted August 14, 2015 projekt bardzo ciekawy aczkolwiek popracuj nad proporcjami samochodu. poczytaj sobie o zasadzie złotego podziału albo obejrzyj dokument jak projektowali astona one77 Ps. ja na twoim miejscu nie rezygnowałbym z tego podziału szyb co masz na szkicach coś dla inspiracji http://preview.netcarshow.com/Infiniti-Essence_Concept-2009-hd.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts