Zbigo62 Napisano 18 Luty 2015 Napisano 18 Luty 2015 Jestem nowy więc witam wszystkich. Mam problem z łączeniem dwóch osobnych obiektów, wytłumaczę to na zasadzie dwóch płaszczyzn. A więc robię jedną następnie kolejną, obie conwertuje na edytowalne poly i teraz mój problem jak połączyć ich niektóre poligony za pomocą "target weld". Jak wybieram jeden poligon tym narzędziem i chcę go połączyć z drugim poligonem tej drugiej płaszczyzny to nic się nie dzieje, tak jakby jedna drugiej nie "widziała" ?? Proszę o pomoc. I jeszcze jedno czemu nie ma funkcji "attach" w wersji 3ds maxa 2015 ?
Pleszer Napisano 19 Luty 2015 Napisano 19 Luty 2015 Cóż, przycisk attach jest zaraz obok relax i create
Cerber Napisano 11 Marzec 2015 Napisano 11 Marzec 2015 Źle się do tego zabierasz. Oba obiekty przekonwertuj sobie do editable poly, następnie zaznacz jeden, kliknij attatch i zaznacz drugi( jeżeli masz inne modyfikatory to drugi przejmie parametry pierwszego). Następnie zaznaczasz edycję polygonów. Zaznaczasz obydwa, które chcesz połączyć i wciskasz make planar. Poniżej obrazek. Mam nadzieję, że o to chodziło. Pozdrawiam i życzę owocnej nauki. PS; Jak widać w maxie 2015 jest attatch.
Rekomendowane odpowiedzi