Zbigo62 Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Jestem nowy więc witam wszystkich. Mam problem z łączeniem dwóch osobnych obiektów, wytłumaczę to na zasadzie dwóch płaszczyzn. A więc robię jedną następnie kolejną, obie conwertuje na edytowalne poly i teraz mój problem jak połączyć ich niektóre poligony za pomocą "target weld". Jak wybieram jeden poligon tym narzędziem i chcę go połączyć z drugim poligonem tej drugiej płaszczyzny to nic się nie dzieje, tak jakby jedna drugiej nie "widziała" ?? Proszę o pomoc. I jeszcze jedno czemu nie ma funkcji "attach" w wersji 3ds maxa 2015 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pleszer Posted February 19, 2015 Share Posted February 19, 2015 Cóż, przycisk attach jest zaraz obok relax i create Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Źle się do tego zabierasz. Oba obiekty przekonwertuj sobie do editable poly, następnie zaznacz jeden, kliknij attatch i zaznacz drugi( jeżeli masz inne modyfikatory to drugi przejmie parametry pierwszego). Następnie zaznaczasz edycję polygonów. Zaznaczasz obydwa, które chcesz połączyć i wciskasz make planar. Poniżej obrazek. Mam nadzieję, że o to chodziło. Pozdrawiam i życzę owocnej nauki. PS; Jak widać w maxie 2015 jest attatch. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts