Napisano 20 Luty 201510 l Witam Mój pierwszy post na forum także chciałbym się przywitać. Jednym z moich postanowień noworocznych było nauczenie się 3d maxa :) Poniżej kilka modeli zrobionych w wolnym czasie. Na razie same screeny z viewporta. Krytyka mile widziana :) Co polecacie do nauki Vraya odnośnie zrobienia jakiegoś sensownego studia. Pozdrawiam Tomek 1. Baar stool Visu - Muuto 2. Laika lamp - Blu Dot 3. Lampa kot - zobaczyłem raz zdjęcie na necie i postanowiłem wymodelować tą lampkę 4. Pancras chair - Iform 5. Ring chair 6. Wicked chair - Blu Dot 7. Toro chair - Blu Dot 8. Cover chair - Muuto Edytowane 5 Marzec 201510 l przez Nazgul
Napisano 21 Luty 201510 l Jak na pierwsze modele, to jest bardzo fajnie. Popracuj nad lampą Laika lamp - Blu Dot bo ma potencjał dobrze wyglądać, sama plecionka troche krzywa, co psuje efekt. No i weź się za shading, przy okazji będziesz już miał gotową małą biblioteczkę modeli. Cheers. X
Napisano 22 Luty 201510 l Autor Dzięki xmass. Co do lampy to rzeczywiście wyszło trochę krzywo :) błędy konstrukcyjne wieku młodzieńczego :) zamierzam zrobić całą rodzinę tych lamp także na pewno to poprawię. Przez weekend zrobiłem sobie studio aby modele lepiej się prezentowały
Napisano 23 Luty 201510 l Przyjemne modele :) Najbardziej podoba mi się lampa kot, fajny detal, skala wydaje się siedzieć - teraz dobre materiały i fajna paczka z tego wyjdzie. Co do lampki o której wspomniał xmass to nie wiem czy trzeba poprawiać plecionkę, może faktycznie jest troszeczkę za mocno w niektórych miejscach ale wydaje mi się że dodaje to naturalności. Trzeba by zobaczyć na clayu czy będzie wyglądało to porządku.
Napisano 23 Luty 201510 l Autor Dzięki Fargate. Co do materiałów mam to w planach tylko najpierw ogarnę unwrapa, a coś czuję iż zajmie mi to chwile :) Poniżej 2 stoliki od Blu Dot Pozdrawiam
Napisano 25 Luty 201510 l Autor Kolejny model, krzesełko na podstawie : Link oraz zabawa z materiałem, nie bijcie za mapowanie :) Pozdrawiam
Napisano 25 Luty 201510 l ogólnie jest i tak bardzo fajnie przydałby się mocniejszy cień bo wygląda trochę jakby latało
Napisano 27 Luty 201510 l Autor Pobawiłem się trochę cieniami, oraz kolejne modele Woody - Andreu World
Napisano 1 Marzec 201510 l Autor Kolejny model, tym razem już nie krzesło :) Casio MTP 1192 Zostało trochę do poprawienia i zamierzam zrobić jakieś porządne studio dla niego.
Napisano 5 Marzec 201510 l Autor Powoli zaznajamiam się z materiałami i mapowaniem. Jak na razie więcej czasu zajmuje mi to niż samo modelowanie :) Pozdrawiam
Napisano 9 Marzec 201510 l Zegarek odpicuj! Będziesz miał fronta przy okazji ;) Jedziesz dalej z shadingiem. Zrób może wariacie, zamiast studia prosty interior, co by można było zobaczyć jak model się prezentuje w warunkach a la 3d interior. Pzdr.
Napisano 9 Marzec 201510 l Autor Dzięki xmass, zegarek postaram się skończyć, ale na fronta nie liczę :) Na razie ćwiczę mapowanie i materiały, tylko czasu mało, a przydałoby się też czasem poprzesuwać vertexy, modelowanie sprawia mi najwięcej przyjemności :)
Napisano 25 Kwiecień 20159 l Autor Po krótkiej przerwie spowodowanej problemem z laptopem wrzucam małą scenkę. Sofa, kwiatek oraz lampa to modele z netu. Na pewno muszę poprawić podłogę i dywan. Obrazki na niskich ustawieniach, ale to i tak dużo dla mojego sprzętu, 6 letni lapek kupiony głownie do netu :) Czasem mam ochotę wyrzucić go przez okno, tyle razy co mi się wykrzaczył program przy tej scenie to szok i te ciągłe komunikaty o braku pamięci :) 3d max vray PS W scenie są 2 światla 1 z okna i drugie jako doświetlające i tu moje pytanie czy tak powinno się oświetlać tego typu sceny. Jak komp pozwoli to zamierzam zrobić tą scenę w wersji ze słońcem i typowo nocną.
Napisano 29 Kwiecień 20159 l Autor Podłoga poprawiona, Floor Generator i MultiTexture, dywan wywalony :) wyszło coś takiego, generalnie jestem zadowolony. Mam nadzieję że uda mi się zrobić kiedyś te rendery na lepszych ustawieniach. Pozdrawiam