tr000tyl Napisano 24 Luty 2015 Napisano 24 Luty 2015 Hej Chciałbym podzielić się z wami moimi najnowszymi wypocinami. Jak zwykle nie jestem zadowolony z efektu końcowego. Uważam że wizki są chyba przekombinowane. Mam wrażenie że te bez otoczenia (na szarym tle) prezentują się o wiele lepiej. Czekam na wasze komentarze i pozdrawiam.
skalpel3d Napisano 25 Luty 2015 Napisano 25 Luty 2015 ogólnie fajnie ci to wyszło Imo: -tłumisz za mocno światło color mappingiem warto balansować na granicach prześwietlenia dostaniesz wtedy bardziej naturalne światło -na pewno tak gęsto ma być pokrycie dachowe bo ono troszkę ci się zlewa, dopracuj sekcje reflection materiale bo wygląda jak mokry :) -te mewy/rybitwy auć :) - jakoś nie przepadam za efektem halo, szczególnie ze u ciebie on nie współgra całkowicie z cieniowaniem sceny
tr000tyl Napisano 25 Luty 2015 Autor Napisano 25 Luty 2015 Dzięki. Tak pokrycie dachowe tak ma być - takie miałem wytyczne.
Przemekd Napisano 28 Luty 2015 Napisano 28 Luty 2015 hej, mogę spytać jaki masz workflow? robisz budynki i zieleń w jednym programie czy do trawy/drzew itp używasz czegoś innego ? pzdr,
tr000tyl Napisano 1 Marzec 2015 Autor Napisano 1 Marzec 2015 Zazwyczaj staram się wszytko zrobić w 3d. Ale różnie to bywa :) Zazwyczaj na dalszym planie używam roślinności 2d np. za budynkami. Bo po co obciążać scenę jak to można zrobić w post produkcji.
cucsoniuss Napisano 2 Marzec 2015 Napisano 2 Marzec 2015 Dla mnie mega konkert, bardzo przyjemne dla oka
tr000tyl Napisano 2 Marzec 2015 Autor Napisano 2 Marzec 2015 Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że te wizki są jakieś takie "bezpłciowe", bez klimatu. Wnerwia mnie też mgła na dalszym planie.
Rekomendowane odpowiedzi