karol755 Napisano 24 Luty 2015 Napisano 24 Luty 2015 Przy uruchamianiu renderowania na vrayu dochodzi do katastrofalnej zwiechy systemu. Przestaje działać absolutnie wszystko cały system, nie tylko 3ds. Taki stan utrzymuje się jakieś 20 min później odzyskuje świadomość (tak mniej więcej) i zaczyna renderować. Miał ktoś już takie coś ??
natas Napisano 24 Luty 2015 Napisano 24 Luty 2015 Mi się kaszaniło jak zmieniłem Default geometry z auto na dynamic. Ale bywało, że wogóle render nie ruszał a przyrost czasu rósł i rósł wtedy ubijałem go w explorerze i schodziłem z ustawień :/
stormwind Napisano 24 Luty 2015 Napisano 24 Luty 2015 Włącz sobie okno vray log z zakładki system i zobacz czy nie wywala tam jakiś komunikatów o błędach. Na którym etapie z jest zawiecha. Chodzi tu o Current Task z okna renderingu nad drugim paskiem postępu. Pokaż ustawienia renderingu.
zaki79 Napisano 24 Luty 2015 Napisano 24 Luty 2015 Trochę mało danych podałeś. Jaki komputer i jak bardzo skomplikowana jest scena? Jakie masz wersje maxa i vraya? Ilu bitowy masz system i jaki to jest system? Czy zacina się tylko w trakcie pracy na tym pliku? Jeśli np. pochrzaniłeś coś z jednostkami albo masz bałagan w pliku i jakieś elementy gdzieś "w kosmosie" to vray może wtedy zbzikować. Oczywiście innych powodów może być ze 100 :).
karol755 Napisano 25 Luty 2015 Autor Napisano 25 Luty 2015 chyba ogólnie było coś nie tak bo wieszał się nawet na wczytywaniu zapisanych ustawień w logu nic takiego nie było tylko że jasność może być nieprawidłowa zacinało się z tego co pamiętam to pisało coś z akceleratorem ale co dokładnie nie wiem no cóż jak narazie mam motywację żeby uczyć się corony bo z tego co widze to niebo a ziemia szczególnie w czasie renderingu pełna stabilność Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi