PerMorgan Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 (edytowane) W zasadzie to kończę tutaj wątek który pojawił się tutaj: http://max3d.pl/forum/threads/95204-Robot-na-potrzeby-dyplomu-artystycznego Ogólnie po kilku zmianach praca dyplomowa porusza problem korelacji człowieka z przedmiotem. Dokąd prowadzi nas postęp, co już z nami zrobił i czym jest dla nas właściwie przedmiot. Tak w skrócie. W wątku wyżej ładnie się przedstawiłem i wyłożyłem co mi leży na sercu, więc teraz tylko dodam jedną rzecz. Mianowicie, w trakcie pracy nad dyplomem musiałem zmienić koncepcję. Z "samodzielnej" animacji musiałem zrobić część kampanii reklamowej. Mimo wszystko jestem na grafice użytkowej- formach wydawniczych więc pierwotny pomysł nie przeszedł. Ostatecznie więc zrobiłem banery promocyjne, z animacji zrobiłem trailer do nieistniejącej gry, zaprojektowałem opakowanie kolekcjonerskie dla niej oraz kilka drobnostek. Dyplom zdaje w piątek, więc nie zdążę chyba nic gruntownie zmieniać, ale poprawić jak najbardziej. Ostateczny efekt poniżej: Animacja: [video=youtube;jGnjSqOOu-4] Powiem tylko, że wiem o plakatach, jeszcze je dopracuje tak, żeby nie irytowały. Wiem też, że animacja postaci to drewno. Reszty nie wiem, więc jestem otwarty na krytykę :) Render robota: Banery promocyjne (200x40 cm): Opakowanie kolekcjonerskie to coś na kształt ogniwa, będące jednym wielkim pojemnikiem na płyty i 2 instrukcje o okrągłym kształcie. Gadżet oparty jest na częściach robota schowanych w dwóch cylindrach w okolicach lędźwi. Tablice A3 z koncepcjami opakowania kolekcjonerskiego: Edytowane 10 Kwiecień 2015 przez PerMorgan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PerMorgan Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2015 (edytowane) oraz dorzucam jeszcze kilka innych rzeczy: Plakat, który zrobiłem przy okazji na konkurs o zaletach i wadach cyfryzacji społeczeństwa: W zasadzie to na razie tyle. Animacje jeszcze odrobinę poprawię, może wrzucę jeszcze zdjęcia z obrony którą mam w ten piątek. Jestem ciekawy waszego zdania na temat wizualnej części dyplomu ( abstrachując od wodolejstwa jakim jest problematyka ) :) Edytowane 7 Kwiecień 2015 przez PerMorgan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tempe Napisano 7 Kwiecień 2015 Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Model niezły, rendery też ale animacja już dużo gorzej, psuje ogólne bardzo pozytywne wrażenie. Nogi postaci wykonują chwilami kroki w powietrzu. Jak 3ds maxa używasz to można super łatwo i fajnie origować a także animować przy użyciu cat systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 9 Kwiecień 2015 Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgadzam sie - model i render wyglada przednio. Animacja niestety widac ze zrobiona na szybko albo przy minimalnym doswiadczeniu w animacji. Tak czy siak wydaje mi sie ze powinienes zaliczyc dyplom:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trisquote Napisano 9 Kwiecień 2015 Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Same stille są naprawdę dobre, trochę podpicować jeszcze w PS i byłoby mega ale cholera ta animacja, już pomijając brak doświadczenia w animowaniu postaci to same materiały leżą, jakoś sprawiają wrażenie, że jest sama mapka w diffuse i nic poza tym. Mam też wrażenie, że były niskie ustawienia rendera ale może mi się wydaje. Generalnie jest bardzo dobrze bo sam chciałbym mieć taki poziom już w liceum ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 9 Kwiecień 2015 Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Aha, jak nie idziesz na studia i bedziesz chcial pracowac - to do portfolio wrzucaj tylko ten render robota jak i model. Animacje zostaw dla siebie, promotora i ciotek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PerMorgan Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2015 No, za 30 minut zdaję. Nie używam 3Ds maxa, wszystko co było do zrobienia, wykonałem w Blenderze 2.73a, Photoshopie CS6 i After Effecie CS6. Animacja nie jest szczytem moich marzeń, zderzyłem się ze swoimi właśnie brakiem doświadczenia i "warsztatu". Chociaż z drugiej strony cieszę się, że mogłem coś takiego zrobić. Przynajmniej wiem ile jeszcze przede mną, dziękuje za krytykę, ciotki pewno się ucieszą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaticinator Napisano 10 Kwiecień 2015 Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Za dobry kawałek dobrałeś do swojej realizacji. Jak animacja nie jest na poziomie hollywood, a wkładasz w to "Becoming Harmonious", który jest świetnym numerem, to traci na tym i ten utwór i Twoja animacja. Polecam poszukać kogoś do współpracy przy udźwiękowieniu. Niemniej samo porwanie się na animację jak najbardziej pochwalam, bo kiedy jak nie na studiach? Ładny początek drogi :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi