AG94 Napisano 25 Maj 2015 Napisano 25 Maj 2015 Cześć wszystkim, Od razu na wstępie zaznaczę, że to moje początki z 3ds max. Mam dość dziwny problem na który nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Importowałem budynek do 3ds max z Revit'a , ale bez skojarzeń po materiałach itp. Ściągnąłem materiał do Vray ( wszystko mam zainstalowane i poprawnie skonfigurowane). W momencie gdy nakładam materiał na szyby mojego budynku, wygląda on inaczej niż próbka, co więcej postawiłem box (żeby sprawdzić jak materiał będzie wyglądał na nim) i tam efekt jest idealny. Nie jest to wina szyb, ponieważ po pokryciu ściany tym materiałem, również ma inny odcień niż próbnik - jakby jaśniejszy. Pozdrawiam
skalpel3d Napisano 26 Maj 2015 Napisano 26 Maj 2015 a jak materiał wygląda po wyrenderowaniu, pokaż jak to w ogóle wygląda bo tak to trochę wróżenie z fusów :)
Pawelkos Napisano 26 Maj 2015 Napisano 26 Maj 2015 W nowym vray jest taki problem z material szkla ze jesli obiekt z nalozonym materialem szkla przenika sie z obiektem o materiale nieprzezroczystym szklo renderuje sie ciemniejsze. Moze u ciebie szyby w oknca przenikaja sie z ramami ?
AG94 Napisano 26 Maj 2015 Autor Napisano 26 Maj 2015 (edytowane) Oto moje wypociny :) Od lewej: box, ściana , panel systemowy przeszklony Edytowane 26 Maj 2015 przez AG94
Pawelkos Napisano 26 Maj 2015 Napisano 26 Maj 2015 Hmm wszystko to wygalda jak jakis normalpass. Mozesz gdzies wrzucic ta scene bez budynkow tylko z tymi trzema elementami, moze dam rade na to spojrzec
Rekomendowane odpowiedzi