Napisano 25 Maj 20159 l Cześć wszystkim, Od razu na wstępie zaznaczę, że to moje początki z 3ds max. Mam dość dziwny problem na który nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Importowałem budynek do 3ds max z Revit'a , ale bez skojarzeń po materiałach itp. Ściągnąłem materiał do Vray ( wszystko mam zainstalowane i poprawnie skonfigurowane). W momencie gdy nakładam materiał na szyby mojego budynku, wygląda on inaczej niż próbka, co więcej postawiłem box (żeby sprawdzić jak materiał będzie wyglądał na nim) i tam efekt jest idealny. Nie jest to wina szyb, ponieważ po pokryciu ściany tym materiałem, również ma inny odcień niż próbnik - jakby jaśniejszy. Pozdrawiam
Napisano 26 Maj 20159 l a jak materiał wygląda po wyrenderowaniu, pokaż jak to w ogóle wygląda bo tak to trochę wróżenie z fusów :)
Napisano 26 Maj 20159 l W nowym vray jest taki problem z material szkla ze jesli obiekt z nalozonym materialem szkla przenika sie z obiektem o materiale nieprzezroczystym szklo renderuje sie ciemniejsze. Moze u ciebie szyby w oknca przenikaja sie z ramami ?
Napisano 26 Maj 20159 l Autor Oto moje wypociny :) Od lewej: box, ściana , panel systemowy przeszklony Edytowane 26 Maj 20159 l przez AG94
Napisano 26 Maj 20159 l Hmm wszystko to wygalda jak jakis normalpass. Mozesz gdzies wrzucic ta scene bez budynkow tylko z tymi trzema elementami, moze dam rade na to spojrzec