Napisano 2 Lipiec 20159 l Witam wszystkich. Ostatnio trochę bawie się efektami w FumeFx. Wszystko jest robione w 3ds max i renderowane przez vray. Chodzi o to że po wytworzeniu efektu i renderze efektu nie widać. Wyczytałem że w światłach potrzebna jest opcja Atmospheric Shadows, ale w światła vray ich nie ma. Ktoś ma jakiś pomysł? Edit : Czy jest możliwość żeby vray czytał zwykłe światła z 3ds max'a? Edytowane 2 Lipiec 20159 l przez V4nder
Napisano 2 Lipiec 20159 l Czy jest możliwość żeby vray czytał zwykłe światła z 3ds max'a? Tak. Używaj spotlightów. Poza tym...możesz renderować i scanline. Jak nie potrzebne Ci super duper GI to będzie nawet szybsze niż vray.
Napisano 3 Lipiec 20159 l Autor Nie za bardzo chce działać. Wybrałem rodzaj światła spotligh, ustawiłem na płomień zrobiony w fumefx i nic. Pojawia sie tylko taki jakby cień płomienia czarno-przeźroczysty. Moze po prostu vray nie czyta fume?
Napisano 3 Lipiec 20159 l V4nder pomijając Fumefx jak ci zależy na efektach które możesz z niego otrzymać masz bardzo dobry plugin od Chaosa Phoenix FD całkowita kompatybilność z vray
Napisano 4 Lipiec 20159 l Autor @Pawlito : Oczywiście że dodałem. Sprawdzałem już wiele opcji i ogień nie za bardzo chce płonąć :D @skalpel3d : Dzięki, zaraz obczaję ten plugin :)