Lucas Napisano 23 Lipiec 2015 Share Napisano 23 Lipiec 2015 (edytowane) Trochę czasu mi to zajęło ale oto jest! Wymęczony model niezrealizowanego samolotu bliskiego wsparcia PZL Pirania - prace nad projektem rozpoczęto w 1991 r., uruchomienie produkcji planowano na rok 1997, niestety projekt porzucono, prawdopodobnie ze względu na rozwijanie nowszej konstrukcji PZL-230 Skorpion. Model i rendering w Blenderze i Cyclesie, tekstury i postpro w Gimpie. Robione na podstawie podstawowych planów, opisów technicznych i analogicznych rozwiązań z innych podobnych maszyn (np. A-10, PZL-130, I-22, Mi-24). Edytowane 25 Lipiec 2015 przez Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ikkiz Napisano 26 Lipiec 2015 Share Napisano 26 Lipiec 2015 2 render wyszedł troszkę wieśniacko - sorry, ale taką makietą trąci i wybuch nieteges. Może jak by skadrować ciaśniej idać DOF na tło, to by zagrało. Za to pierwszy render jest super, trzeci tez mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 27 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2015 Dzięki, cieszę się, że pierwsze ujęcia się podoba - właśnie z tym wiązałem największe nadzieje. Drugie ujęcie chyba zwyczajnie mnie przerosło, w sumie mogłem z niego zwyczajnie zrezygnować ale jak już rzuciłem tych kilka pomysłów na sceny to chciałem być konsekwentny. Przynajmniej pobawiłem się w końcu blenderowym dymem w praktyce i dowiedziałem się, że nie bardzo nad nim panuję;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi