Napisano 24 Lipiec 20159 l Myślałem o tym aby przejść na platformę MAC i w związku z tym pytanie do Was: czy ktoś używa 901 na MAC - czy oferuja ona tę samą funkcjonalność w viewportach co na Windows? (w 901 pojawiło się w tym względzie sporo nowości). Jaką kartę graficzną polecacie (raczej nie gram) do dobrej pracy w viewporcie Modo 901? Analogiczne pytanie w kontekście Z-brush - czy tak samo dobrze działa na Win i MAC ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Napisano 24 Lipiec 20159 l Zbrush działa tak samo dobrze jeśli porównujesz podobne CPU. Macowe wersje i updaty zazwyczaj zaliczają kilku tygodniową obsuwę w stosunku do wersji WIN.
Napisano 24 Lipiec 20159 l Autor hej :) dzięki, jedna kwestia z głowy. Po tym co już wiem, to raczej jestem zdecydowany na MAC. Jeszcze tylko śledztwo dotyczące MODO. Po tym co ostatnio pisałeś w tym temacie zerknąłem na prezentację 901 o tu: i ku zaskoczeniu działają na Win :D To mnie zbiło z tropu.:confused: Całe szczęście, że kupując Modo ma się licencję na obie platformy. Edytowane 24 Lipiec 20159 l przez silverfox
Napisano 27 Lipiec 20159 l silverfox: w funkcjonalnosci nie ma roznicy miedzy wersja OSX i Windows. Dobrze jednak by bylo gdybys sprobowal przetestowac (np. u znajomego etc) jak ci sie w Modo na pc z OSX pracuje. Od pewnego czasu (i juz szykuje sie na gromy fanow ;) ) Mac-i sa coraz mniej fajne do 3d - wyglada na to, ze ten segment rynku "pro" coraz mniej Applea interesuje (stad tez na dzien dzisiejszy u mnie stanelo na Fedorze). Do tego odnosze wrazenie (na podstawie wpisow forumowych), ze 901 na Mac-ach sprawia jeszcze wiecej problemow. Co do kart graficznych - poki co preferowane chipsety Nvidii. TF odgraza sie, ze zoptymalizuja soft rowniez pod katem AMD - tyle , ze to dopiero plany . Z drugiej strony - wszystko tez zalezy co bedziesz robil. Moze sie zdarzyc, ze nie odczujesz roznicy.
Napisano 7 Październik 20159 l Autor Przemas Dzięki za odpowiedź. Taki też feedback udało mi się w sieci zdobyć. Także idę w platformę Windows :) Apple jest dobre do Adobe CC - mają dużo programów na iPhone (ale mi osobiście wydają się one średnio potrzebne). Pewnie co innego iPad.