GrzegorzP Napisano 20 Sierpień 2015 Napisano 20 Sierpień 2015 Witam. Mam do wyrenderowania kilka bardzo dużych obrazów (10000x6500px). Wczoraj zacząłem renderować i po kilkunastu godzinach pracy brak prądu spowodował skasowanie renderu. Jak podzielić duży render na kilka mniejszych obszarów, które później będę mógł skleić np. w Photoshopie. Prosiłbym o link do jakiegoś tutoriala lub opisanie procesu.
Maciek Jutrzenka Napisano 20 Sierpień 2015 Napisano 20 Sierpień 2015 przydało by się jakiego programu używasz. zapewne max. niestetey w takim wypadku nie moge pomóc ale myślę że w każdym programie jest coś takiego jak wchodzisz w widok kamery i sobie zaznaczasz obszar jaki chcesz wyrenderować..
GrzegorzP Napisano 20 Sierpień 2015 Autor Napisano 20 Sierpień 2015 Tak, przepraszam nie napisałem tego. Chodzi o 3dsMax 2013.
t0m3k Napisano 20 Sierpień 2015 Napisano 20 Sierpień 2015 po pierwsze kup sobie UPS po drugie poczytaj o Backburner http://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/How-to-set-up-a-basic-render-farm-s.html robisz farme z jednego komputera i renderujesz w strip'ach.
Rekomendowane odpowiedzi